Pasaulē
2021. gada 25. septembris, 19:04

Pēc apšaudes Permas universitātē pašnāvību izdara reģiona izmeklēšanas komitejas vadītājs

Jauns.lv

23. septembrī kļuva zināms par Krievijas Federācijas izmeklēšanas komitejas Permas reģiona vadītāja Sergeja Sarapuļceva nāvi. Šo informāciju oficiāli apstiprinājusi izmeklēšanas komiteja, paziņojot par pārbaudes veikšanu.

Pēc neoficiālas informācijas, Permas izmeklēšanas komitejas vadītājs izdarījis pašnāvību. Sarapuļceva līķi viņa kotedžā atradis viņa privātais šoferis, ziņo "Meduza" atsaucoties uz izdevumu "Vkurse".

Pēc "Laif" datiem, uz ķermeņa bijušas žņaugšanas pēdas. Izdevums "Mash" vēsta par divām pašnāvības versijām. Pēc vienas no tām, Sarapuļcevs pakāries pēc vadības sapulces, kurā apspriesta apšaude Permas univerisitātē un kurā Sarapuļcevu solīja atlaist.

Pēc citas, par pašnāvības iemeslu kļuvušas problēmas ģimenē. Avoti "Interfax" un "TASS" tāpat paziņoja, ka pašnāvība nav saistīta ar bojāgājušā darbu (tajā skaitā ar uzbrukumu Permas universitātei, uzsvēris "TASS" avots).

Pēc uzbrukuma Permas universitātei ieradies izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins. Viņš apmeklēja augstskolu, cietušos un vadīja sanāksmi, kas veltīta apšaudes apstākļu izmeklēšanai.

Medijam "Baza" avoti no izmeklēšanas komitejas pauda pārliecību, ka Sarapuļcevs izdarījis pašnāvību tieši vadības dēļ. Pēc Bastrikina ierašanās dažus Permas izmeklēšanas komitejas darbiniekus atstādināja no visām lietām, sāktas pārbaudes, bet sapulcē Bastrikins "saplosīja Sarapuļcevu kā puiku". 

"Pārrunu laikā ar Permas izmeklēšanas komitejas vadītāju Bastrikins padoto priekšā faktiski apsūdzēja viņu par notikušo, apgalvojot, ka pie vainas ir slikts vietējo izmeklētāju darbs. Pēc avotu vārdiem, viņš mēģināja iebilst, ka "izmeklētājiem nav nekāda sakara ar šo lietu", kas Bastrikinu saniknojis vēl vairāk. Pēc sapulces Sarapuļces devās mājās un izdarīja pašnāvību," raksta "Baza".

"Cik man zināms, pārrunas tiešām nebija patīkamas," sacījis avots no izmeklēšanas komitejas. Pēc viņa vārdiem, tagad ar apšaudes lietu nodarbojas tikai Maskavas izmeklēšanas komitejas speciālisti.

Avoti "Ura.ru" un "Komsomoļskaja pravda" ziņoja, ka problēmas darbā Sarapuļcevam sākušās vēl pirms apšaudes Permas universitātē.

Sergejam Sarapuļcevam bija 54 gadi. Viņš dzimis Permas apgabalā. 1980. gados Permas augstskolā apguvis raķešu karaspēka inženierzinātni, bet 2000. gadā ieguvis otru augstāko jurista izglītību. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka 20. septembra rītā Krievijas pilsētā Permā bruņots students atklājis uguni Valsts Nacionālās pētniecības universitātes teritorijā.

Uzbrucējs raidījis vismaz 30 šāvienus. Kā medijam pastāstījuši notikušā aculiecinieki, viņi redzējuši vīrieti militārajā uniformā šaujam no automātiskā ieroča. Universitātes preses dienestā vēstīja, ka šaušana veikta ar traumatisko ieroci.

Izdevums "Mash" vēstīja, ka uzbrucējs juridiskajā fakultātē studējis tiesu ekspertīzi. Pirms apšaudes viņš "VKontakte" ierakstā aicinājis šo neuzskatīt par teroraktu. Uzbrucējs tāpat rakstījis: "Es sevi ienīstu, bet vēlos sagādāt sāpes visiem, kuri stāsies man ceļā."

"Interfax" 22. septembrī ziņoja, ka traģēdijā kopumā cietuši 43 cilvēki. Kopumā stacionārā ārstējas 12 apšaudē cietušie. Smagā stāvoklī slimnīcā atrodas pats šāvējs. Tāpat tiek ziņots, ka viņam amputēta kāja līdz celim.

"Mash" precizēja, ka kāja amputēta, jo vienu no ievainojumiem šāvējs guvis gurnā. Tāpat viņš guvis plaušu, aknu un zarnu bojājumus.