foto: Twitter: @TJ_Knight
Homofobiskā uzbrukumā Birmingemā divi vīrieši piekauti līdz asinīm; viens zaudē samaņu
Abi vīrieši nonāca slimnīcā ar ievainojumiem uz galvas un rokām.
Pasaulē
2021. gada 17. augusts, 15:19

Homofobiskā uzbrukumā Birmingemā divi vīrieši piekauti līdz asinīm; viens zaudē samaņu

Jauns.lv

Divi vīrieši Lielbritānijas pilsētā Birmingemā, cenšoties izbaudīt naktsdzīvi, cietuši nežēlīgā naida uzbrukumā, nonākot slimnīcā asiņaini ar ievainojumiem uz galvas un uz rokām. Viens no viņiem piekauts līdz bezsamaņai.

Cietušie Robs un Patriks svētdienas naktī atradušies ārpus kāda bāra Birmingemas pilsētas geju ciemā, kad četri vīrieši, kas sēdējuši melnā džipā, sākuši uz viņiem kliegt homofobiska rakstura frāzes.

Patriks mēģinājis notiekošo nofilmēt, kas vīriešus pavisam sakaitinājis, un viņi atņēmuši Patrikam telefonu un piekāvuši viņu līdz bezsamaņai.

Abu vīriešu draudzene, kas tonakt bija ar viņiem, cenšoties atgūt Patrika telefonu, tika vilkta līdzi braucošajai mašīnai “pa pusi ielas”. Rezultātā sieviete guva pēdas traumu.

Robs centies panākt braucošo mašīnu un vīrieši viņam uzbrukuši, sitot viņu ar stikla pudelēm. Rezultātā abi vīrieši palikuši notikuma vietā asiņojot. Abiem bija savainojumi uz galvas un uz rokām, un viņi devušies uz slimnīcu.

“Šis bija nežēlīgs uzbrukums diviem cilvēkiem, kas vienkārši centās izbaudīt naktsdzīvi pilsētas centrā,” stāstīja vietējās policijas izmeklētājs Stīvs Loids. “Viņi piedzīvoja homofobiska rakstura vardarbību jau pirms viņiem tika uzbrukts fiziski. Mēs šobrīd ļoti nopietni strādājam, lai atrastu vainīgos.”

Robs sarunā ar BBC teica, ka ir šokēts, ka kaut kas tāds noticis 2021. gadā Lielbritānijā. “It īpaši jau Birmingemas geju ciemā, kam vajadzētu būt drošai vietai, kur ikviens var būt tāds, kāds viņs ir, un nebūtu jābaidās no tā, ka kāds sāks kliegt uz tevi homofobiskas frāzes.”