foto: Pexels.com
Viņi bija kaili un nobijušies. Policija izglābj mežā apmaldījušos austrāliešus, kurus nobiedēja briedis
Glābēji bija spiesti doties uz Karalisko nacionālo parku, lai meklētu brieža pārbiedētus vīriešus.
Pasaulē
2021. gada 29. jūnijs, 10:23

Viņi bija kaili un nobijušies. Policija izglābj mežā apmaldījušos austrāliešus, kurus nobiedēja briedis

Jauns.lv

Austrālijā izglābti divi kaili cilvēki, kuri, nobijušies no brieža, pameta sauļošanās vietu un iebēga mežā, kur pēc tam apmaldījās, vēsta "Daily News".

28. jūnijā Jaundienvidvelsas policijas komisārs Miks Fullers medijiem stāstīja par atjaunotajiem Covid-19 ierobežošanas pasākumiem Sidnejā. Viņš atklāja, ka neatliekamās palīdzības dienesti mežā izglābuši divus apmaldījušos un kailus vīriešus, kurus bija nobiedējis briedis, kamēr viņi pludmalē sauļojās.

30 un 49 gadus vecie vīrieši, kuri bija pārkāpuši vietējos Covid-19 ierobežojumus, svētdien pēc palīdzības vērsās ap 18 vakarā (pirmdien, 11:00 pēc Latvijas laika). Viņi apmaldījās Sidnejas dienvidos esošajā Karaliskajā nacionālajā parkā.

foto: AP/Scanpix
Policijas komisārs Miks Fullers abus izglābtos nodēvēja par "idiotiem".

"Neticami, mēs redzējām, kā divi vīrieši dienvidu krasta pludmalē kaili sauļojas," paziņoja Miks Fullers.

"Viņus izbiedēja briedis, abi ieskrēja nacionālajā parkā... un apmaldījās," turpina policists.

Katram no vīriešiem piespriests 1000 Austrālijas dolāru (634 eiro) liels naudas sods par to, ka viņi pārkāpuši Sidnejā noteiktos karantīnas noteikumus.

Fullers kailo pāri nodēvēja par "idiotiem".

"Pakļaut citus cilvēkus riskam, pametot māju bez pienācīga iemesla, ... pēc tam apmaldīties nacionālajā parkā un novirzot resursus prom no svarīgākām operācijām, es domāju, ka viņiem būtu jākaunas," teica Fullers.

Sidnejas policija svētdien sodīja 42 citus cilvēkus, kuri pārkāpa Covid-19 ierobežošanai noteikto divu nedēļu karantīnu.

Sestdienas vakarā rīkojums uzturēties mājās pilsētas centra rajonu iedzīvotājiem tika attiecināts uz visu pilsētu un tuvējiem piekrastes un kalnu reģioniem, slēgti restorāni, bāri un kafejnīcas.

Lai arī Sidnejas centrs ir faktiski tukšs, liels skaits sērfotāju un peldētāju pulcējušies Sidnejas Bondi pludmalē, jo sportošana ārā joprojām ir atļauta.

Austrālijā reģistrēti vairāk nekā 110 koronavīrusa gadījumi kopš jūnija vidū inficēšanās ar Indijas paveidu tika apstiprināta starptautisko avioreisu apkalpes šoferim.

Sidnejā iedzīvotājiem mājās jāuzturas līdz 9.jūlijam un viņi var doties ārā tikai iegādāties svarīgākās preces, saņemt medicīnisko palīdzību, sportot, doties uz skolu vai darbu, ja viņi nevar strādāt no mājām.

Covid-19 dēļ Sidnejā slēdz Bondai pludmali

Austrālijā Jaundienvidvelsas štata valdība sestdien slēgusi populāro Sidnejas Bondai pludmali, šādi reaģējot uz ziņām, ka pludmales apmeklētāji ignorē prasību par ...

gallery icon


Ikvienam ārpus karantīnas zonas, kurš apmeklējis Sidneju kopš pirmdienas, ieteikts 14 dienas ievērot pašizolāciju, bet vairāki štati aizlieguši ceļošanu no un uz Sidneju.

Karantīna šokējusi pilsētas iedzīvotājus, kuri jau bija atgriezušies pie relatīvi normālas ikdienas dzīves, jo pēdējos mēnešos bija reģistrēti tikai daži vietēji inficēšanās gadījumi.

 Pagaidām Austrālijā ir vakcinēti tikai aptuveni 4% cilvēku.