foto: REUTERS/SCANPIX
Bolsonaru lūdz "Pfizer" paātrināt Covid-19 vakcīnu piegādes
Bolsonaru vaicājis "Pfizer" pārstāvjiem, vai šogad plānotās piegādes ir iespējams pārcelt no ceturtā ceturkšņa uz jūniju.
Pasaulē
2021. gada 15. jūnijs, 09:19

Bolsonaru lūdz "Pfizer" paātrināt Covid-19 vakcīnu piegādes

Jauns.lv / LETA

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru pirmdien aicinājis uzņēmumu "Pfizer" paātrināt plānotās Covid-19 vakcīnu piegādes, lai valstī straujākā tempā varētu izvērst vakcinācijas programmu, kas šobrīd noris gausi, pirmdien sacīja avots valdībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī nostāja krasi atšķiras no tās, ko Bolsonaru ieņēma pērn, kad viņš atbilstoši Senāta komisijā izskanējušajām liecībām ignorējis "Pfizer" vakcīnu piedāvājumu.

Bolsonaru, viņa administrācijas vadītājam, kā arī veselības un ārlietu ministriem bijis konferences zvans ar "Pfizer" Brazīlijas un Latīņamerikas struktūru vadītājiem, pavēstīja prezidenta preses birojs.

Brazīlijas attālo cilšu iedzīvotāji potējas pret Covid-19

Brazīlijai turpinot vakcinēt sabiedrību pret Covid-19, savas potes ir jāsaņem arī attālos ciematos dzīvojošiem Brazīlijas pamatiedzīvotājiem. Kā stāsta vairāku cilšu ...

gallery icon
22

Bolsonaru vaicājis "Pfizer" pārstāvjiem, vai šogad plānotās piegādes ir iespējams pārcelt no ceturtā ceturkšņa uz jūniju, ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja valdības amatpersona, kas ir pazīstama šīm norisēm.

Vakcinācijas programmā Brazīlijā pamatā tiek izmantoti Ķīnas uzņēmuma "Sinovac Biotech" un Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma "AstraZeneca" preparāti.

Brazīlijas masu kapi ar Covid-19 mirušajiem

Brazīlija šobrīd ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē uzreiz aiz ASV. Tur šobrīd reģistrēti vairāk nekā 363 tūkstoši infekcijas ...

gallery icon
15

Bolsonaru iepriekš izteicies skeptiski gan par vakcināciju, gan sociālās distancēšanās prasībām, kā arī izteicies atbalstoši par malārijas zāļu hidroksihlorokīna izmantošanu Covid-19 pacientu ārstēšanā, kaut arī nav liecību, ka tā būtu efektīva.

Brazīlijas Senāta komisija šobrīd veic izmeklēšanu par kavēšanos vakcinācijas plānos.

Brazīlijā protestē pret prezidenta relaksēto attieksmi saistībā ar Covid-19

Daudzi brazīlieši, kas ievēro pašizolāciju, protestēja pret prezidenta relaksēto attieksmi pret Covid-19 pandēmiju, izliecoties pa logiem un dauzot katlus un ...

gallery icon
19

Atbilstoši liecībām, kas izklāstītas komisijā, valdība pērn nav atbildējusi uz "Pfizer" vēstuli, kurā piedāvāts iegādāties vakcīnas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās