Pasaulē
2021. gada 10. jūnijs, 07:56

Izraēlas karavīri Jordānas rietumkrastā nogalina trīs palestīniešus

Jauns.lv / LETA

Izraēlas karavīri ceturtdienas rītā nošāvuši trīs palestīniešus, no kuriem divi bija drošības spēku locekļi. Sadursmes notika Jordānas rietumkrasta Dženīnas pilsētā, paziņoja Palestīnas pašpārvaldes Veselības ministrija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Internetā publicētos videoierakstos bija redzams, ka palestīniešu drošībnieki patvērušies aiz automašīnas, kamēr fonā dzirdami šāvieni, un viens no viņiem sauc, ka viņi iesaistījušies apšaudē ar Izraēlas spēkiem.

foto: EPA/Scanpix
Izraēlas armija vēl nav komentējusi šīs ziņas.

Veselības ministrija paziņoja, ka apšaudes gaitā nopietni ievainots vēl viens palestīnietis, kurš vēlāk miris.

Vietējos medijos izplatītā plakātā abi nošautie bija identificēti kā Palestīnas pašpārvaldes Militārā izlūkdienesta locekļi.

Kāda Izraēlas drošības spēku amatpersona aģentūru AFP informējusi, ka īpašo uzdevumu vienība Dženīnā ieradās, lai aizturētu divus teroristus, kas apšaudījuši izraēliešu karavīrus.

Viens no nogalinātajiem palestīniešiem bijis aizdomās turētais, kas sācis šaut.

Abi pārējie ir palestīniešu pašpārvaldes drošības spēku locekļi, kas notikuma vietā ieradās, reaģējot uz šāvieniem. Izraēlas puse apgalvo, ka palestīniešu drošības spēku pārstāvji esot atklājuši uguni uz izraēliešu īpašo uzdevumu vienības karavīriem, kas atklājuši pretuguni.

Neviens no izraēliešiem incidentā nav cietis.

Izraēla bieži veic reidus Palestīnas pašpārvaldes kontrolētos Jordānas rietumkrasta rajonos, un parasti tie notiek, lai aizturētu meklētus palestīniešus. Izraēlas bruņoto spēku sadursmes ar palestīniešu drošības spēkiem tomēr notiek reti, jo šādas operācijas tiek koordinētas starp abām pusēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās