foto: VIA REUTERS
Krievija sākusi pret Covid-19 potēt arī dzīvniekus
Dzīvnieks saņem Carnivak-Cov vakcīnu
Pasaulē
2021. gada 27. maijs, 23:15

Krievija sākusi pret Covid-19 potēt arī dzīvniekus

Jauns.lv

Krievija ir sākusi dzīvnieku vakcinēšanu pret Covid-19, atsaucoties uz amatpersonu sacīto, ziņo BBC.

Krievijā martā paziņoja, ka ir radījusi pirmo dzīvniekiem paredzēto Covid-19 vakcīnu pasaulē.

Vairākos Krievijas reģionos dzīvnieku vakcināciju pret Covid-19 tagad piedāvā veterinārās klīnikas, vietējiem medijiem pavēstījis Krievijas Veterinārās uzraudzības dienests.

Interesi par izstrādāto dzīvnieku Covid-19 vakcīnu "Carnivak-Cov" esot izrādījušas arī Eiropas Savienības valstis, Argentīna, Dienvidkoreja un Japāna.

foto: VIA REUTERS
Carnivak-Cov vakcīna

Kaut arī zinātnieki norāda, ka līdz šim nav gūti pierādījumi, ka dzīvnieki ieņemtu nozīmīgu lomu cilvēku inficēšanā ar šo SARS-CoV-2 vīrusu, visā pasaulē saslimšana ar infekciju ir reģistrēta starp dažādām dzīvnieku sugām, tostarp suņiem, kaķiem, pērtiķiem un ūdelēm.

Tiek lēsts, ka imunitāte pret Covid-19 pēc "Carnivak-Cov" vakcīnas saņemšanas saglabājas sešus mēnešus. Īpaši pieprasīta šī pote esot starp dzīvnieku audzētājiem, pavairotājiem, kā arī cilvēkiem, kuri bieži ceļo.

foto: AFP/Scanpix
Dzīvnieks saņem Carnivak-Cov vakcīnu

Zināms, ka arī ASV veterinārā farmācijas kompānija "Zoetis" strādā pie Covid-19 vakcīnas izstrādes dzīvniekiem.

Līdz šim smagākie Covid-19 uzliesmojumi starp dzīvniekiem konstatēti vairākās ūdeļu fermās dažādās valstīs. Lielākais infekcijas uzliesmojums notika ūdeļu audzētavā Dānijā, kur saslimšanas dēļ tika iznīcināti vairāki miljoni dzīvnieku. Ferma pilnībā apturējusi darbību līdz 2022. gadam.

Noslaktētas ūdeles Dānijā glabā masu kapā (Brīdinām, nepatīkami skati!)

Dānijas atbildīgo amatpersonu pagājušajā nedēļā pieņemtais lēmums izkaut 17 miljonus ūdeļu, jo tur atklāta Covid-19 mutācijas pārnešanās no šī kažokzvēra ...

gallery icon
21