Pasaulē
2021. gada 14. maijs, 19:10

"Ak, mans Dievs!" Žurnāliste tiešraidē iemūžina, kā viņai blakus "gaisā uziet" "Hamas" televīzijas ēka

Jauns.lv

Žurnāliste Jumna Ala Sajeda tiešraidē "Al Jazeera News" ziņoja par Izraēlas gaisa uzlidojumiem, kad sprādziens skāra netālu esošo "Hamas" televīzijas kanāla "Al Aqsa" ēku, to pilnībā iznīcinot.

Video dzirdams, kā sieviete teic: "Ak, mans Dievs! Man jātiek zemē". Vēlāk tiek pagriezta kamera, lai iemūžinātu sprādzienu.

Neskatoties uz dzīvībai bīstamo situāciju, sieviete centās turpināt pildīt savus darba pienākumus un aprakstīt apkārt notiekošo situāciju. 

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā iznīcinātas visas policijas ēkas, kā arī citas svarīgas "Hamas" pārstāvju mājas.

Sociālajos tīklos nonākuši arī vairāki citi video, kuros palestīnieši iemūžinājuši uz vietas notiekošo.

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā nogalināti vairāk nekā 100 palestīniešu, tostarp 27 bērni un 11 sievietes. Ziņots par vismaz 580 ievainotajiem. 

Tikmēr Izraēlā nogalināti septiņi, tostarp arī kāds sešus gadus vecs bērns, kas zaudēja dzīvību, kad ģimenes mājai trāpīja raķete.

Šis ir intensīvākais vardarbības uzliesmojums pēdējo septiņu gadu laikā, un to ievadīja sadursmes starp palestīniešiem un Izraēlas policiju, kas nedēļas nogalē izcēlās Jeruzalemē pie Aksas mošejas.

Sadursmes starp palestīniešiem un Izraēlas policiju Jeruzalemē

Pirmdien pie Aksas mošejas Jeruzalemē izcēlušās nopietnas sadursmes starp palestīniešu dievlūdzējiem un Izraēlas policiju.

gallery icon
37

Izraēlas aizsardzības ministrs Benijs Gancs trešdien paziņojis, ka uzbrukumi palestīniešu kaujinieku grupējumiem Gazas joslā turpināsies un ka pamiers netiks apsvērts, kamēr nebūs iedibināts "totāls ilgtermiņa miers".

"Armija turpinās uzbrukumu, lai iedibinātu totālu ilgtermiņa mieru. Tikai tad, kad sasniegsim šo mērķi, mēs varēsim runāt par uguns pārtraukšanu," apmeklējot palestīniešu raķešu skarto Aškelonu, uzsvēra Gancs.

Kā no Gazas joslas vēsta ziņu aģentūras AFP fotogrāfs, anklāva ziemeļaustrumu daļā iedzīvotāji pamet mājas, vienlaikus Gazas joslā valdošā kustība "Hamas" brīdinājusi par "smagu atbildi" uz iespējamu sauszemes spēku iebrukumu.

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā iznīcinātās ēkas

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā iznīcinātas visas policijas ēkas, pavēstīja palestīniešu anklāva Iekšlietu ministrija. Uzbrukts arī svarīgu "Hamas" pārstāvju mājām.

gallery icon
23

Jāteic, ka laikraksts "The Times of Israel" ziņo, ka Izraēlas gaisa spēki kopā ar sauszemes spēkiem piektdienas rītā veic masīvu Gazas joslas apšaudi. Militārajā operācijā piedalās kara lidmašīnas un helikopteri, kā arī tanki un artilērija.

Izraēlas armija piektdienas rītā paskaidroja, ka tās sauszemes spēki nav iegājuši Gazas joslā, un vainoja "iekšējas komunikācijas" problēmu iepriekš izskanējušā paziņojumā par šo spēku ieiešanu.