foto: REUTERS/SCANPIX
Brazīlijas veselības nozares regulators neatbalsta "Sputņik V" importu, jo riski ir pārāk lieli
Brazīlijas federālais veselības nozares regulators norādījis, ka trūkst informācijas, kas garantētu vakcīnas drošību.
Pasaulē
2021. gada 27. aprīlis, 08:08

Brazīlijas veselības nozares regulators neatbalsta "Sputņik V" importu, jo riski ir pārāk lieli

Jauns.lv / LETA

Brazīlijas federālais veselības nozares regulators "Anvisa" pirmdien noraidījis Krievijā izstrādātās Covid-19 vakcīnas "Sputņik V" importu, ko lūdza štatu gubernatori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Anvisa" valde vienbalsīgi nolēma neapstiprināt "Sputņik V" vakcīnu, jo trūkst informācijas, kas garantētu vakcīnas drošību, kvalitāti un efektivitāti, un konstatēti arī citi trūkumi un riski.

Ņemot vērā visus pieejamos dokumentus, inspekcijās iegūtos datus un informāciju no citiem regulatoriem, secināts, ka riski ir pārāk lieli, norādīja "Anvisa" pārstāve.

Būtisks jautājums bija vakcīnā esošais adenovīruss, kas varētu vairoties. Tas ir nopietns trūkums, norādīja "Anvisa" medikamentu un bioloģisko produktu menedžeris Gustavo Mendess.

"Sputņik V" ir apstiprināta vairākās valstīs visā pasaulē, un Krievijas zinātnieki apgalvo, ka vakcīnas efektivitāte ir 97,6%, spriežot pēc datiem par 3,8 miljoniem cilvēku.

Taču nedz "Anvisa", nedz Eiropas Savienība (ES) vēl nav apstiprinājusi "Sputņik V", norādot, ka nepieciešama plašāka informācija par izmēģinājumiem un ražošanas procesu.

Brazīlijas vakcinācijas kampaņu ir aizkavējusi virkne problēmu, bet koronavīruss tikmēr turpina strauji izplatīties.

Līdz šim Brazīlijā pirmo Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši 27,3 miljoni cilvēku jeb 13% iedzīvotāju.

Brazīlijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 14,4 miljoniem cilvēku, no kuriem gandrīz 400 000 ir miruši. Inficēto un mirušo skaits sevišķi pieaudzis pēdējos mēnešos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās