foto: Instagram @navalny
Navaļnijs ar augstu temperatūru pārvests uz cietuma medicīnas nodaļu
Pasaulē
2021. gada 6. aprīlis, 16:45

Navaļnijs ar augstu temperatūru pārvests uz cietuma medicīnas nodaļu

Jauns.lv

Ieslodzītais Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs ar augstu temperatūru pārvests uz cietuma medicīnas nodaļu novērošanai, ziņo prokremliskais laikraksts "Izvestia".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziņojums, atsaucoties uz Krievijas Federālā cietumu dienesta reģionālo nodaļu, kas pārrauga Navaļnija cietuma koloniju, tika publicēts vairākas stundas pēc tam, kad viņš "Instagram" ierakstā teica, ka viņam ir spēcīgs klepus un temperatūra 38,1.

"Notiesātais tika pārvietots uz medicīnas un sanitārijas nodaļu, kur viņš atrodas medicīnas darbinieku uzraudzībā," "Izvestia" citēja cietuma dienesta teikto.

Laikraksts atzīmēja, ka Navaļnijam bija "elpošanas problēmas, īpaši augsta drudža pazīmes". Veikti visi nepieciešamie testi, tostarp Covid-19 tests.

Cietuma dienests noraidījis Navaļnija apgalvojumus par tuberkulozes uzliesmojumu cietuma kolonijā.

Jāteic, ka šodien pie kolonijas ieejas medicīnas darbinieku arodbiedrības "Ārstu alianse" vadītāja Anastasija Vasiļjeva, kura ir arī Navaļnija ārste, uzrunāja žurnālistus un citus sanākušos, aicinot nodrošināt Navaļnijam pienācīgu medicīnisko aprūpi.

"Ārstu alianse" aicināja cilvēkus, kuriem rūp Navaļnija veselība, pulcēties netālu no kolonijas un pieprasīt ārstēšanu cietumā esošajam opozīcijas vadītājam.

Vēlāk policija Vasiļevu un citus Navaļnija atbalstītājus aizturēja. 

"Ārstu alianses" vadītāja pie Navaļnija kolonijas pieprasa opozicionāram ārstēšanu

gallery icon
20

Badastreiku pieteikušais Navaļnijs, kurš spēcīgo muguras sāpju dēļ joprojām nespēj pie zemes pielikt kāju, bet ieslodzījumā, kā pats norāda, diemžēl nesaņem ārstēšanu, sociālajā vietnē "Instagram" vakar ziņoja, ka viņam paaugstinājusies ķermeņa temperatūra līdz 38,1. Tāpat veselības stāvoklis pasliktinājies, jo pievienojies arī spēcīgs klepus. Vienlaikus viņš norādīja, ka jau trešais no viņa grupas hospitalizēts ar tuberkulozi.

"Šodien jau trešā persona no manas grupas hospitalizēta ar tuberkulozi. Esam 15 cilvēki, tātad piektā daļa ir saslimusi. Tas ir virs epidemioloģiskā sliekšņa. Nu un? Vai jūs domājat, ka šeit brēc kādas palīdzības sirēnas? Nevienu tas neinteresē, priekšniekiem rūp tikai jautājums, kā slēpt statistiku," vakar rakstīja Navaļnijs. 

Viņš teica, ka televīzijā redzējis sižetu, ka viņš sēžot valsts vislabākajā kolonijā ar ideāliem apstākļiem, kur pasniedzot ēdienus kā restorānā. Navaļnijs gan to noraidīja - realitātē ikviens lūdzot Dievu, lai nenonāktu šajā kolonijā. 

"Iekšpusē ir antisanitāri apstākļi, tuberkuloze, zāļu trūkums," teica Navaļnijs, piebilstot, ka ir izbrīnīts, kā tur vēl neesot Ebolas vīrusa. 

Viņš arī norādīja, ka turpinās badastreiku. "Man ir likumīgas tiesības uz sava rēķina pieaicināt ārstu - speciālistu. Es no tā neatteikšos. Cietuma ārstiem var uzticēties tieši tāpat kā valsts televīzijai."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vēl pirms badastreika pieteikšanas Navaļnijs kolonijā bija zaudējis astoņus kilogramus svara, bet pēc badastreika pieteikšanas viņš zaudējis vēl piecus kilogramus.

Navaļnijs atrodas labošanas kolonijā "IK-2" Pokrovā, Vladimiras apgabalā.