foto: Instagram @navalny
"Jau trešais no manas grupas hospitalizēts ar tuberkulozi." Navaļnijam parādījies drudzis un smags klepus
Pasaulē
2021. gada 5. aprīlis, 20:42

"Jau trešais no manas grupas hospitalizēts ar tuberkulozi." Navaļnijam parādījies drudzis un smags klepus

Jauns.lv

Badastreiku pieteikušais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kurš spēcīgo muguras sāpju dēļ joprojām nespēj pie zemes pielikt kāju, bet ieslodzījumā diemžēl nesaņem ārstēšanu, sociālajā vietnē "Instagram" ziņo, ka viņa ķermeņa temperatūra šobrīd ir 38,1. Veselības stāvoklis pasliktinājies, jo pievienojies arī spēcīgs klepus. Vienlaikus viņš bilst, ka jau trešais no viņa grupas hospitalizēts ar tuberkulozi.

"Šodien jau trešā persona no manas grupas hospitalizēta ar tuberkulozi. Esam 15 cilvēki, tātad piektā daļa ir saslimusi. Tas ir virs epidemioloģiskā sliekšņa. Nu un? Vai jūs domājat, ka šeit brēc kādas palīdzības sirēnas? Nevienu tas neinteresē, priekšniekiem rūp tikai jautājums, kā slēpt statistiku," raksta Navaļnijs. 

Viņš teic, ka televīzijā redzējis sižetu, ka viņš sēžot valsts vislabākajā kolonijā ar ideāliem apstākļiem, kur pasniedz ēdienus kā restorānā. Navaļnijs gan to noraida - realitātē ikviens lūdzot Dievu, lai nenonāktu šajā kolonijā. 

"Iekšpusē ir antisanitāri apstākļi, tuberkuloze, zāļu trūkums," teic Navaļnijs, piebilstot, ka ir izbrīnīts, kā tur vēl neesot Ebolas vīrusa. 

Kad trešais tika aizvests ar tuberkulozi, ieslodzītie devušies lasīt slimību profilakses ieteikumus, kur norādīts, ka jāceļ imunitāte, tostarp ar labu uzturu un olbaltumvielām bagātu pārtiku. Navaļnijs smej par ieteikumiem, jo ieslodzītajiem dod putras, kas atgādina līmi, un saldētus kartupeļus. 

"Es aicinu Putina korespondentus nakšņot mūsu "ideālajā cietumā" ar blakus gultā esošu klepojošu notiesāto.
Vai nu vismaz man blakus. Es citēju oficiālos datus no šodienas mērījumiem: "Navaļnijs: smags klepus, temperatūra 38,1"," raksta Navaļnijs. 

Viņš arī bilst, ka turpinās badastreiku. "Man ir likumīgas tiesības uz sava rēķina pieaicināt ārstu - speciālistu. Es no tā neatteikšos. Cietuma ārstiem var uzticēties tieši tāpat kā valsts televīzijai."

Navaļnijs atrodas labošanas kolonijā "IK-2" Pokrovā,Vladimiras apgabalā.