foto: EPA/Scanpix
Navaļnija sabiedrotie ar ES spriež par jaunām sankcijām Putina sabiedrotajiem
Izskata iespēju noteikt sankcijas Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēkiem.
Pasaulē
2021. gada 9. februāris, 11:11

Navaļnija sabiedrotie ar ES spriež par jaunām sankcijām Putina sabiedrotajiem

Jauns.lv / LETA

Apcietinātā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki pavēstīja, ka diskutējuši ar Eiropas Savienības (ES) pārstāvjiem par iespēju noteikt sankcijas Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēkiem, arī biznesa magnātiem, šādi cenšoties pastiprināt spiedienu pret Krieviju.

Navaļnija reģionālā tīkla vadītājs Leonīds Volkovs un opozicionāra sabiedrotais Vladimirs Ašurkovs pirmdien videokonferencē ar ES valstu pārstāvjiem sprieduši par bloka "nākamajiem soļiem" Krievijas jautājumā.

Videokonferenci rīkoja Polija, un tajā piedalījās arī ASV, Kanādas, Lielbritānijas un Ukrainas vēstnieki, tviterī pavēstīja Polijas pārstāvniecība ES.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30

Volkovs lietotnē "Telegram" apliecināja, ka viņš un Ašurkovs diskutējuši par personīgu sankciju noteikšanu miljardieriem Romanam Abramovičam un Ališeram Usmanovam.

Citu iespējamo sankciju kandidātu vidū minēti valsts bankas VTB vadītājs Andrejs Kostins un televīzijas amatpersona Konstantīns Ernsts.

Videokonference notikusi laikā, kad attiecības ES un Krievijas starpā vēl vairāk saasinājušās Navaļnija aizturēšanas un apcietināšanas dēļ.

Laikā, kad Maskavā vizītē atradās ES augstais ārlietu pārstāvis Žozeps Borreljs, Krievija izraidīja trīs ES valstu diplomātus, kam tika pārmesta piedalīšanās Navaļnija atbalstītāju protesta akcijās.

Atbildot uz šo soli, Vācija, Zviedrija un Polija pirmdien katra izraidīja pa vienam Krievijas diplomātam.

ES ārlietu ministri apliecinājuši, ka runās par soda pasākumiem un iespējamām sankcijām pret Kremli 22.februāra sanāksmes gaitā.