Pasaulē
2021. gada 20. janvāris, 11:55

"Tā ir zīme!" Putina ziemas pelde zilās apakšbiksēs "uzspridzina" tviteri

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins kā katru gadu 19. janvārī, kad tiek atzīmēta Kunga Kristīšanas svētki, iegremdējās ledus aukstā ūdenī, kā to paredz tradīcija, un tradīcijas prezidents nemaina, pavēstīja viņa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: AP/Scanpix

Tomēr kaut kas šajā rituālā šoreiz bija citādāk nekā citās reizēs. Un to pamanīja arī soctīklu lietotāji.

Runa ir par zilās krāsas peldbiksēm, kurās redzams Putins. Tādas pašas krāsas apakšbikses bijušas mugurā politiķim Aleksejam Navaļnijam viņa saindēšanas dienā.

foto: AP/Scanpix

Soctīklos ātri vien parādījušās versijas par to, ka tā ir zīme, un Putins nez kāpēc uzvilcis Navaļnija apakšbikses, kuras pēc saindēšanas paņēmuši Krievijas Federālā drošības dienesta darbinieki. 

Lūk, dažas no soctīklu lietotāju reakcijām:

"Putins pēc Navaļnija aizturēšanas zilās apakšbiksēs izgāja vientuļajā piketā."

"Putins nirst Navaļnija apakšbiksēs."

"Zināt, kas kopīgs šiem abiem cilvēkiem? Zilas apakšbikses."

"Šoks! Sensācija! Atrastas Alekseja Navaļnija zilās apakšbikses!"

"Kļuvis zināms, kāpēc Navaļnijam nav atdotas apakšbikses."

Iepriekš jau vēstīts, ka stāsts ar zilajām apakšbiksēm nav nejaušs - tieši tās, visticamāk, ar "Novičok" tipa nervu aģentu saindēja operācijas īstenotāji.

Visai nepārprotami to apliecināja arī viens no operācijas dalībniekiem Konstantīns Kudrjavcevs, kurš uzķērās uz Navaļnija viltus zvanu un ļāva noprast, ka inde tika uzklāta tieši uz šī apģērba gabala. 

BBC Krievu nodaļa vēstīja - viena no galvenajām intrigām ap Navaļnija indēšanu, kas notika 20. augustā, bija jautājums par to, kur "Novičok" tipa viela tika novietota.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Navaļnija līdzgaitnieki īsi pēc notikušā no viņa viesnīcas numuriņa Tomskā iznesa mantas un citus priekšmetus, kuriem viņš būtu varējis pieskarties. To visu viņi nodeva vācu mediķiem, kuri bija ieradušies, lai uzraudzītu Navaļnija ārstēšanu un galu galā aizvestu viņu uz "Charite" klīniku Berlīnē. Uz šiem priekšmetiem ārvalstu speciālisti arī atrada nervu aģenta pēdas.

Sarunā ar vienu no dalībniekiem Federālā Drošības dienesta (FDD) darbinieku Konstantīnu Kudrjavcevu Navaļnijs vairākkārt vaicā, uz kura apģērba gabala tieši bija novietota inde, un no atbildes varēja secināt, ka runa ir par apakšbiksēm.

Vēl septembrī šādu versiju bija izvirzījis viens no "Novičok" radītājiem Vladimirs Ugļevs, sakot, ka inde varētu būt novietota uz upura apakšveļas, un viņš, velkot sev to virsū, sasmērēja rokas, bet vēlāk indi iesmērēja acs gļotādā un degunā.