foto: EPA/Scanpix
Putins uzdod nākamnedēļ sākt masveida vakcināciju pret Covid-19
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2020. gada 2. decembris, 18:15

Putins uzdod nākamnedēļ sākt masveida vakcināciju pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Pateicoties Covid-19 vakcīnu ražošanai, Krievijā masveida vakcinācija pret koronavīrusu var sākties jau nākamnedēļ, trešdien pavēstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Tuvākajā laikā tiks saražoti aptuveni divi miljoni vakcīnas "Sputņik V" devu, līdz ar to būs iespējams veikt iedzīvotāju masveida vakcināciju, sanāksmē, kas videokonferences režīmā tika rīkota saistībā ar Aizsardzības ministrijas daudzfunkcionālo medicīnas centru atklāšanu, sacīja Putins. 

Vispirms vakcinēti tiks ārsti un skolotāji, viņš piebilda.

"Ja jūs uzskatāt, ka mēs šim solim esam pienākuši pavisam klāt, tad es jūs lūgtu darbu organizēt tādā veidā, lai nākamās nedēļās beigās jūs uzsāktu masveida vakcināciju," sacīja Putins, vēršoties pie vicepremjeres Tatjanas Goļikovas.

Goļikova savukārt norādīja, ka jau ir veikts iespēju izvērtējums un "šobrīd tiek beigta secinājumu izdarīšana".

Vakcinācija būs brīvprātīga un bezmaksas, uzsvēra vicepremjere.

Krievijā masveida izplatīšanai tiek gatavotas divas vakcīnas - viena ir "Sputņik V", kas izstrādāta Gamaļejas centrā, bet otra ir centra "Vektor" izstrādātā "EpiVakKorona".

Vēl viena vakcīna, ko izstrādājis Čumakova centrs, ir sagatavošanas stadijā pirms klīnisko izmēģinājumu trešās fāzes.

Krievijas Veselības ministrija jau 27.novembrī pavēstīja, ka masveida vakcinācija pret Covid-19 vīrusu tiek plānota janvārī un februārī, bet riska grupu vakcinācija - jau sākot ar decembri.