foto: PA
Lielbritānijas leiboristi atjauno bijušā līdera Korbina dalību partijā
Džeremijs Korbins
Pasaulē
2020. gada 18. novembris, 23:57

Lielbritānijas leiboristi atjauno bijušā līdera Korbina dalību partijā

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijā opozīcijā esošā Leiboristu partija otrdien atjaunoja sava bijušā līdera Džeremija Korbina dalību, kas oktobra beigās tika apturēta pēc viņa teiktā, ka apgalvojumi par antisemītismu šajā partijā esot pārspīlēti, ziņoja britu mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Partijas Nacionālās izpildkomitejas strīdu komisija otrdien savā sēdē nolēma, ka Korbina dalība partijā var tikt atjaunota.

Korbins tviteri paziņoja, ka ir "apmierināts" ar šādu iznākumu. "Mūsu kustībai tagad jāsanāk kopā, lai pretotos un sakautu šo dziļi kaitīgo konservatīvo valdību," viņš piebilda.

Leiboristu partijas līderis Kīrs Stārmers tviterī ierakstīja, ka šī ir "vēl viena sāpīga diena ebreju kopienai un tiem Leiboristu partijas biedriem, kas tik smagi cīnījušies, lai apkarotu antisemītismu".

"Es nepieļaušu, ka fokusēšanās uz vienu indivīdu kavētu mūs darīt svarīgo darbu antisemītisma apkarošanai," piebilda Stārmers.

Korbina dalības atjaunošanu kritizēja arī citi partijas biedri, paužot sašutumu sociālajos medijos. 

Trešdien Stārmers paziņoja, ka nolēmis neatjaunot Korbina dalību leiboristu frakcijā parlamenta apakšpalātā. Tomēr Korbins varēs turpināt strādāt parlamentā kā neatkarīgais deputāts.

Korbina dalības atjaunošana notika dažas stundas pēc tam, kad viņš atzina, ka bažas par antisemītismu partijā nav "pārspīlētas".

Korbins bija noraidījis neatkarīgās Vienlīdzības un cilvēktiesību komitejas (EHRC) secinājumus, norādot, ka oponenti partijas iekšienē un ārpus tās, kā arī mediji Leiboristu partijas antisemītisma problēmu "dramatiski pārspīlē politisku iemeslu dēļ".

Kā 29.oktobrī publicētā ziņojumā norādīja EHRC, procesā, kādā tiek izmeklētas apsūdzības par antisemītismu Leiboristu partijā, konstatētas "nopietnas kļūdas".

"Dažas sūdzības nepamatoti netika izmeklētas vispār," norādīja EHRC.

Iegūtas "liecības, ka notikusi politiska iejaukšanās procesā, kad tikušas izmeklētas sūdzības par antisemītismu", teikts ziņojumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās