Pasaulē
2020. gada 18. novembris, 11:08

Izraēlas gaisa triecienos Sīrijā nogalināti desmit karavīri un režīmu atbalstošie kaujinieki

Jauns.lv / LETA

Izraēlas bruņotie spēki trešdienas rītā veica gaisa triecienus Sīrijas dienvidos, nogalinot desmit Sīrijas karavīrus un režīmu atbalstošos kaujiniekus, vēsta Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Pēc SOHR rīcībā esošās informācijas, nogalinātie ir trīs Sīrijas pretgaisa aizsardzības virsnieki, pieci kaujinieki, kas, domājams, bijuši no Irānas Revolucionārās gvardes ārzemju operāciju vienības "Quds", kā arī divi proirāniski kaujinieki, kuru pilsonība nav zināma.

Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA, atsaucoties uz avotu bruņotajos spēkos, iepriekš  vēstīja, ka "uzbrukumā nogalināti trīs karavīri un ievainots vēl viens karavīrs".

Savukārt Izraēlas armija paziņoja, ka trešdien īstenojusi gaisa triecienus pret Irānas un Sīrijas militārajiem objektiem Sīrijas teritorijā, veicot atriebības uzbrukumu pēc spridzekļu atrašanas pie savas ziemeļu robežas.

Izraēlas armija otrdien bija paziņojusi, ka atradusi improvizētus spridzekļus savā teritorijā pie robežpārejas punkta uz Sīrijas robežas. Šos spridzekļus "novietoja Sīrijas vienība, kuru vadīja Irānas spēki", teikts armijas paziņojumā.

"Atbildot uz to, Izraēlas Aizsardzības spēku iznīcinātāji naktī deva triecienus militāriem mērķiem, kuri pieder Irānas "Quds" spēkiem un Sīrijas Bruņotajiem spēkiem," pavēstīja Izraēlas armija.

Izraēla paziņoja, ka triecienos tika trāpīts "noliktavām, štābiem un militāriem kompleksiem", kā arī "Sīrijas zeme-gaiss tipa raķešu baterijām".'

Pēc SOHR sniegtās informācijas, triecieni doti Sīrijas pretgaisa aizsardzības pozīcijām pie Damaskas lidostas un  galvaspilsētas dienvidrietumos, kā arī proirānisko  kaujinieku pozīcijām un munīcijas noliktavām dienvidos no Damaskas.

Kopš 2011.gada, kad Sīrijā izcēlās pilsoņkarš, Izraēla veikusi simtiem gaisa un raķešu triecienu Sīrijā, uzbrūkot Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" un Irānas spēkiem, kā arī Sīrijas valdības karaspēkam.

No šiem triecieniem Izraēla lielākoties atzinusi tikai tos, kas veikti, atbildot uz konkrētiem uzbrukumiem tās teritorijai.