foto: AFP/Scanpix
Nicas terorakta lietā aizturēts vēl viens aizdomās turamais
Cilvēki piemin upurus
Pasaulē
2020. gada 30. oktobris, 12:01

Nicas terorakta lietā aizturēts vēl viens aizdomās turamais

Jauns.lv / LETA

Aizdomās par kontaktiem ar teroristu, kas ceturtdien Nicas baznīcā noslepkavoja trīs cilvēkus, Francijas likumsargi aizturējuši kādu 47 gadus vecu vīrieti, pavēstījis avots tiesu sistēmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizdomās turamais, kas kontaktējies ar teroristu, aizturēts ceturtdienas vakarā, norādījis avots.

Terorista uzbrukums Nicas baznīcā

Uzbrukumā ar nazi pie baznīcas Nicā, Francijas dienvidos, divi cilvēki noslepkavoti, bet vairāki citi guvuši ievainojumus, ceturtdien ziņo vietējie mediji.

gallery icon
37

Slepkava ir 1999.gadā dzimis tunisietis, kas Eiropā ieradies 20.septembrī, pavēstīja Francijas terorisma lietu virsprokurors Žans Fransuā Rikārs.

No Tunisijas viņš ieradies Itālijas Lampedūzas salā, kas nelegālajiem imigrantiem no Āfrikas jau gadiem ir galvenais ieceļošanas punkts Eiropā.

Kā pavēstījuši avoti Tunisijas un Francijas drošības dienestos, slepkavas vārds ir Brahims Auisaui.

Slepkava Nicā ieradies ceturtdienas rītā ar vilcienu, pavēstījis Rikārs.

Francijas prezidents Emanuels Makrons vēl ceturtdien trīs cilvēku slepkavību Nicas baznīcā raksturojis kā "islāmistu teroraktu", vienlaikus solot, ka Francija "neatteiksies no savām vērtībām".

Jau ziņots, ka Nicā ceturtdien ar nazi bruņots vīrietis Dievmātes bazilikā nogalināja trīs cilvēkus. Vienam upurim pārgriezta rīkle.

Policija slepkavu sašāvusi, taču viņš ir dzīvs un nogādāts slimnīcā.

Francijas premjerministrs Žans Kastekss paziņojis, ka šis uzbrukums ir tikpat gļēvs, cik barbarisks, un norādīja, ka nolēmis terora trauksmes sistēmā jeb tā dēvētajā plānā "Vigipirate" paaugstināt draudu līmeni līdz augstākajai pakāpei.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās