foto: VIA REUTERS
Acīgie soctīklu lietotāji izsmej Trampa fotogrāfijas, kurās viņš redzams, "strādājot" arī slimnīcā
Donalds Tramps publicējis fotogrāfijas, kurās redzams strādājot slimnīcā
Pasaulē
2020. gada 6. oktobris, 06:30

Acīgie soctīklu lietotāji izsmej Trampa fotogrāfijas, kurās viņš redzams, "strādājot" arī slimnīcā

Jauns.lv

ASV prezidents Donalds Tramps, kuram nesen atklāta inficēšanās ar Covid-19, sociālajos tīklos izsmiets pēc tam, kad publicētas fotogrāfijas no slimnīcas, kurās Tramps redzams parakstam dokumentus.

ASV prezidents dalījies ar diviem fotoattēliem no sava slimnīcas numuriņa, kuros redzams, sēžot pie galda un parakstot dokumentus. Ar šīm bildēm Tramps norādījis uz faktu, ka turpina strādāt arī laikā, kad tiek ārstēts no Covid-19.

foto: AFP/Scanpix
Donalds Tramps publicējis fotogrāfijas, kurās redzams strādājot slimnīcā

"Nekas viņu nevar atturēt no darba amerikāņu tautas labā," ar savu tēvu "Twitter" lepojās Trampa meita Ivanka.

Acīgākie gan piefiksējuši, ka bildes ir iestudētas, jo prezidents paraksta tukšu lapu. Šī iemesla dēļ tviterī pat izveidojusies jauna mirkļbirka #staged jeb "iestudēts".

"Brodvejas rekvizītu meistari NEKAD neļāva mums parakstīt tukšu papīra lapu neatkarīgi no tā, cik tālu atradās skatītāji. Izrādiet cieņu, Baltais nams," komentējot fotogrāfijas, raksta amerikāņu aktrise Leslī Mārgareta. Vēl kāds salīdzina šo situāciju ar Ziemeļkoreju, kuras līderis Kims Čenuns ar šo Trampa rīcību būtu "ļoti lepns". "Kāpēc ir jāparakstās lapas vidū?" jautājums radies vēl kādam skeptiķim.

Smieklus izraisījis arī Trampa administrācijas paziņojums, ka fotogrāfijas uzņemtas ar 10 minūšu starpību divās dažādās telpās, kaut gan abās fotogrāfijās uz galda esošie dokumenti ir identiski, tikai dažādi izvietoti.

Sašutums radies arī tāpēc, ka Tramps, kā redzams bildēs, pat esot slims, joprojām nevalkā sejas masku.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Tramps satricinājis amerikāņu sabiedrību ar savu bezatbildīgo rīcību, pakļaujot briesmām savus darbiniekus. Esot Covid-19 pozitīvam, viņš devies "pārsteiguma" izbraucienā ar automašīnu, lai pasveicinātu savus atbalstītājus.

foto: AFP/Scanpix
ASV prezidents Donalds Tramps.

Džordža Vašingtona universitātes neatliekamās medicīnas doktors Džeimss Filips, kurš arī ir ārstējošais ārsts Valtera Rīda militārajā medicīnas centrā, šo gājienu nosaucis par “neprātu”, vēstī “The Guardian”.

“Katrs cilvēks, kurš atradās automašīnā, šī pilnīgi liekā prezidenta izbrauciena dēļ tagad būs spiests 14 dienas pavadīt karantīnā. Viņi var inficēties. Viņi var nomirt,” sociālajos tīklos izteicies ārsts, norādot, ka tas viss tikai un vienīgi Trampa vadītā politiskā teātra dēļ. “Tas ir neprāts,” saka mediķis.

Braucot melnā apvidus auto, prezidents pamāja atbalstītājiem, kas bija sapulcējušies līdzās Voltera Rīda armijas slimnīcai Mērilendas štata Betesdā. Auto, kurā bija vēl vismaz divi cilvēki, prezidents bija apvilcis sejas masku.

"Mēs sagādāsim mazu pārsteigumu dižajiem patriotiem, kas mums ir te ārā uz ielas," video vēstījumā tviterī īsi pirms vizītes pavēstīja Tramps. "Es tūliņ došos nelielā pārsteiguma vizītē."

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja, ka Donaldam Trampam un viņa sievai Melānijai Trampai pagājušajā nedēļā konstatēta inficēšanās ar Covid-19.