foto: AFP/Scanpix
Miris Donalda Trampa jaunākais brālis Roberts
Donalds Tramps kopā ar brāli Robertu Trampu 2016.gadā
Pasaulē
2020. gada 16. augusts, 09:40

Miris Donalda Trampa jaunākais brālis Roberts

Jauns.lv

15.augustā miris ASV prezidenta Donalda Trampa (74) jaunākais brālis Roberts Tramps (71), ziņo CNN. Viņš mūžībā devies, atrodoties Ņujorkas slimnīcā. Sēru vēsti apstiprinājis arī prezidents Tramps un viņa meita Ivanka Trampa.

"Ar smagu sirdi man jādalās ar ziņu, ka mans brīnišķīgais brālis Roberts šovakar devās mūžībā," sestdien paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps. "Viņš nebija tikai brālis, viņš bija mans labākais draugs. Mums viņa ļoti pietrūks, bet mēs vēl satiksimies. Atmiņas par viņu mūžīgi paliks manā sirdī. Robert, es mīlu tevi. Dusi mierā."

Ar zaudējuma sāpēm sociālajā vietnē "Twitter" padalījusies ar ASV prezidenta meita Ivanka Trampa. "Onkuli Robert, mēs mīlam tevi. Tu vienmēr būsi mūsu sirdīs un lūgšanās."

Baltajam namam pietuvināti cilvēki stāsta, ka ASV prezidents Donalds Tramps, apjaušot sava brāļa kritisko veselības stāvokli, sestdienas vakarā pats sazinājies ar slimnīcu. Nav skaidrs, vai Tramps varējis aprunāties ar brāli pirms viņa došanās mūžībā.

Sīkāka informācija par Roberta Trampa nāves iemesliem nav sniegta. Zināms, ka viņš slikti juties jau pēdējos mēnešus. Jau šī gada jūnijā viņš vairākas dienas pavadījis intensīvās terapijas nodaļā.

foto: AP/Scanpix
Roberts Tramps kopā ar brāli Donaldu Trampu 1999.gadā

Jauns.lv jau ziņoja, ka piektdien Roberts Tramps atkārtoti ievietots slimnīcā Ņujorkā. Viņu apraudzījis arī vecākais brālis Donalds Tramps. 26.augustā Robertam Trampam būtu apritējuši 72 gadi.

foto: AFP/Scanpix
Donalds Tramps ierodas slimnīcā apraudzīt brāli Robertu

Roberts Tramps (dzimis 1948. gadā), bija viens no četriem Donalda Trampa prezidenta brāļiem un māsām. Viņš ir bijušais firmas "Trump Organisations" izpilddirektors. 

Roberts Tramps nesen iesaistījies tiesas procesā ar mērķi atturēt brāļa meitu Mēriju Trampu no grāmatas izdošanas. Mērija Trampa ir ASV prezidenta Donalda Trampa vecākā brāļa Freda Trampa Juniora meita. Freds Tramps mira 42 gadu vecumā no sirdslēkmes. Viņa meita Mērija šogad izdevusi biogrāfisku grāmatu "Too Much and Never Enough", kurā aprakstījusi Trampu ģimenes dzīvi. Publicējot grāmatu tikuši pārkāpti konfidencialitātes līguma noteikumi, kurus viņa parakstījusi pirms divdesmit gadiem.

foto: AFP/Scanpix
Roberts Tramps 2005.gadā kopā ar toreizējo sievu Bleinu Trampu