foto: LETA
Igaunijā 14 jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi
Pasaulē
2020. gada 8. augusts, 11:42

Igaunijā 14 jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi

LETA

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 14 cilvēkiem, sestdien paziņojis Igaunijas Veselības departaments.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2147.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 63 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 125 240 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Piektdien veiktas 1405 analīzes.

Astoņi no jaunajiem Covid-19 gadījumiem reģistrēti Tartu apriņķī, tostarp divi Tartu pilsētā.

Trīs no šiem gadījumiem saistīti ar naktsklubu "Shooters".

Pa vienam jaunam Covid-19 gadījumam reģistrēti arī Harju apriņķī, Jegevas apriņķī, Rietumviru apriņķī, Sāremā apriņķī un Pelvas apriņķī.

Jaunais inficēšanās gadījums Rietumviru apriņķī saistīts ar vīrusa uzliesmojumu Tartu naktsklubā "Vabank".

Vienā no jaunajiem Covid-19 gadījumiem personas atrašanās vieta nav reģistrēta.

Epidemioloģiskās izmeklēšanas gaitā secināts, ka 35 inficēšanās gadījumi ir saistīti ar vīrusa uzliesmojumu "Vabank" un 16 gadījumi saistīti ar "Shooters".

Igaunijas Veselības departaments norādījis, ka nākamās divas nedēļas Igaunijā būs kritiskas. To laikā iespējams pakļaut uzliesmojumus kontrolei, ja visi cilvēki rīkosies atbildīgi.

Visefektīvākais veids, kā novērst vīrusa izplatīšanos, ir ievērot sociālo distancēšanos un valkāt maskas vietās, kur ir daudz cilvēku, sevišķi iekštelpās, kur nav iespējams ievērot distanci. Departaments norādīja, ka ieteicams vispār izvairīties no pārpildītu vietu apmeklēšanas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās