foto: AFP/Scanpix
Brīdina, ka Francija riskē zaudēt kontroli pār Covid-19 izplatīšanos
Pēc vasaras brīvdienām rudenī epidemioloģiskā situācija var atkal pasliktināties.
Pasaulē
2020. gada 4. augusts, 15:07

Brīdina, ka Francija riskē zaudēt kontroli pār Covid-19 izplatīšanos

Jauns.lv / LETA

Francija riskē zaudēt kontroli pār jaunā koronavīrusa izplatīšanos, otrdien brīdinājusi valdības zinātniskā padome, kamēr oficiālie dati liecina par intensīvajā aprūpē esošo Covid-19 pacientu skaita pirmo pieaugumu kopš aprīļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Padome brīdinājusi valdību, ka pēc sociālās distancēšanās noteikumu un citu ierobežojumu atvieglošanas pēdējā laikā vīruss atkal sācis cirkulēt aktīvāk.

"Līdzsvars ir trausls, un mēs jebkurā brīdī varam mainīt kursu uz mazāk kontrolētu scenāriju kā, piemēram, Spānijā," norādījusi padome.

Tā arī brīdinājusi, ka pēc vasaras brīvdienām rudenī epidemioloģiskā situācija var atkal pasliktināties.

Veselības ministrijas pirmdien publiskotie dati liecina, ka kopš piektdienas intensīvajā aprūpē esošo Covid-19 pacientu skaits pieaudzis līdz 13. Šī ir pirmā reize kopš aprīļa, kad novērojams intensīvajā aprūpē esošo Covid-19 pacientu skaita pieaugums.

No piektdienas līdz pirmdienai konstatēti arī 29 nāves gadījumi, līdz ar to Covid-19 upuru skaits Francijā sasniedzis 30 294.

Aprīļa vidū, kad epidemioloģiskā situācija Francijā bija vissmagākā, intensīvās aprūpes nodaļās atradās vairāk nekā 7100 Covid-19 pacienti.

Pagājušajā nedēļā Francijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu tika atklāta tūkstošiem cilvēku, reaģējot uz ko vairākas pilsētas un reģioni noteica lokālus ierobežojumus.

Francijas premjerministrs Žans Kastekss pirmdien aicināja Francijas iedzīvotājus nezaudēt modrību cīņā ar pandēmiju, lai valsts mērogā atkārtoti nebūtu jāizsludina karantīnas režīms.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās