Pasaulē
2020. gada 31. jūlijs, 16:41

Ar Covid-19 saslimusi arī Brazīlijas pirmā lēdija

Jauns.lv / LETA

Brazīlijas pirmās lēdijas Mišeles Bolsonaru Covid-19 testa rezultāts ir pozitīvs, ceturtdien pavēstīja valdība.

Arī prezidentam Žairam Bolsonaru šomēnes Covid-19 testa rezultāts bija pozitīvs, un viņš divas nedēļas pavadīja karantīnā. Sestdien prezidents paziņoja, ka ir izveseļojies un atgriežas pie parastās darba kārtības.

38 gadus vecā Mišele Bolsonaru "ir pie labas veselības un ievēros visus noteiktos protokolus", teikts prezidenta biroja paziņojumā.

Prezidents iepriekš sacīja, ka, būdams slims, lietojis hidroksihlorokvīnu, neraugoties uz daudzo pētījumu liecībām, ka šo zāļu lietošana nesekmē ārstēšanos no Covid-19.

Ceturtdien prezidents no jauna cildināja šīs zāles, tiesa gan, neminot, vai tās lieto arī viņa dzīvesbiedre.

Brazīlijā protestē pret prezidenta relaksēto attieksmi saistībā ar Covid-19

Daudzi brazīlieši, kas ievēro pašizolāciju, protestēja pret prezidenta relaksēto attieksmi pret Covid-19 pandēmiju, izliecoties pa logiem un dauzot katlus un ...

gallery icon
19

"Pirmkārt, es gribētu pateikties Dievam, un otrkārt, zālēm, kas man tika dotas,- hidroksihlorokvīnam," tiešraidē sociālajā tīklā "Facebook" sacīja prezidents. "Manā gadījumā tās darbojās".

Vienlaikus Brazīlijas kreisais eksprezidents un Bolsonaru politiskais pretinieks Luiss Inasiu Lula da Silva izteica aizdomas, ka Bolsonaru melojis par savu Covid-19 diagnozi, lai kā zāles reklamētu hidroksihlorokvīnu.

"Man šķiet, ka Bolsonaru izgudroja šo savu inficēšanos, lai varētu veikt šī ārstniecības līdzekļa propagandu," video preses konferencē sacīja eksprezidents.

Pozitīvi Covid-19 testi bijuši arī pieciem Bolsonaru valdības ministriem. Viņu vidū pēdējais ir zinātnes un tehnoloģiju ministrs Markuss Pontiss. Viņam inficēšanās apstiprināta ceturtdien.

Bolsonaru sākotnēji Covid-19 raksturoja kā "vieglu gripu", valsts iedzīvotājos radot apjukumu saistībā ar epidēmijas nopietnību.