foto: REUTERS/SCANPIX
Francija ievieš obligātu aizsargmasku valkāšanu publiskajās iekštelpās
Pasaulē
2020. gada 16. jūlijs, 23:39

Francija ievieš obligātu aizsargmasku valkāšanu publiskajās iekštelpās

Jauns.lv / LETA

Pamazām atkal pieaugot inficēšanās gadījumu skaitam ar Covid-19, Francija izlēmusi no nākamās nedēļas obligāti pieprasīt sejas aizsargmasku valkāšanu visās publiskajās iekštelpās, ceturtdien paziņojusi valdība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizsargmaskas, kas līdz šim obligāti bija jānēsā sabiedriskajā transportā, turpmāk būs obligātas arī veikalos un citās publiski lietojamās iekštelpās, uzrunājot Senātu pavēstīja premjerministrs Žans Kastekss.

Koronavīrusa pandēmijas upuru skaits Francijā jau pārsniedzis 30 000, un veselības ministrs Olivjē Verāns ceturtdien atzinis, ka vērojamas zināmas pazīmes par tās atgriešanos.

Verāns norādījis, ka atsevišķās Parīzes slimnīcās sācis pieaugt inficēto skaits, un tāpēc Francijai jāpaliek ārkārtīgi modrai cīņā ar bīstamo vīrusu.

Saskaņā ar pēdējiem datiem, kas tika publiskoti trešdien, Francijā pēdējo 24 stundu laikā tikuši hospitalizēti 133 Covid-19 pacienti, bet 17 no tiem ievietoti intensīvās terapijas nodaļās.

Pandēmijas uzliesmojuma apogejā aprīlī vislielākais vienā dienā hospitalizēti cilvēku skaits bija 4281.

Lai gan nedēļām ilgā stingrā karantīna ļāvusi ierobežot vīrusa izplatību un novērst pārmērīgo spiedienu uz slimnīcām, tā izraisījusi vissmagāko tautsaimniecības lejupslīdi kopš nacionālā mēroga datu apkopošanas, ceturtdien norādīja Kastekss.

Premjers pavēstīja, ka saskaņā ar pašreizējām aplēsēm, Francijas iekšzemes kopprodukts 2020.gadā saruks par 11%.

Kamēr vairums uzņēmumu Francijā darbu atsākuši, dažas grupu aktivitātes joprojām ir ierobežotas, un valdība aicina pilsoņus būt atbildīgiem, lai izvairītos no tā dēvētā infekcijas otrā viļņa.

Vēl otrdien prezidents Emanuels Makrons izteicās, ka obligātā aizsargmasku valkāšana publiskajās iekštelpās varētu stāties spēkā no 1.augusta.

Taču Kastekss norādīja, ka tas, šķiet, varētu būt "par vēlu", un piebilda, ka "dekrēts stāsies spēkā nākamnedēļ".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās