foto: REUTERS/SCANPIX
Vieglprātīgajam Brazīlijas prezidentam Bolsonaru apstiprināts Covid-19
Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru
Pasaulē
2020. gada 7. jūlijs, 18:39

Vieglprātīgajam Brazīlijas prezidentam Bolsonaru apstiprināts Covid-19

Jauns.lv

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru (65) šodien televīzijā paziņojis, ka viņa Covid-19 tests ir pozitīvs, ziņo "The Guardian".

"Tas izrādījās pozitīvs," uzlicis sejas masku, dažiem sanākušajiem reportieriem paziņoja Brazīlijas prezidents.

Infekcija Bolsonaru apstiprināta trīs dienas pēc tam, kad viņš pusdienojis ar ASV vēstnieku Brazīlijā Todu Čepmenu.

Ziņojumi par iespējamo Bolsonaru inficēšanos pirmoreiz parādījušies pirmdienas vakarā. Brazīlijas ziņu portāli vēstīja, ka Bolsonaru veicis Covid-19 testu pēc tam, kad viņam parādījušies slimībai raksturīgie simptomi, tostarp 38 grādu pēc Celsija liela temperatūra un pastāvīgs klepus.

Tiek ziņots, ka ar Covid-19 smagi saslimusi arī Bolsonaru sievas, Brazīlijas pirmās lēdijas Mišelas Bolsonaru vecmāmiņa.

Kopš Covid-19 uzliesmojuma sākuma Bolsonaru ir tiecies parādīt šo slimību kā mazsvarīgu, sākumā nosaucot to par "vieglu gripu", un nav ievērojis sociālās distancēšanās noteikumus un ierobežojošos pasākumus, tostarp sejas masku valkāšanu sabiedrībā.

Brazīlija ir otrā Covid-19 pandēmijas vissmagāk skartā valsts pēc ASV, ar vairāk nekā 65 000 nāves gadījumu un vairāk nekā 1,6 miljoniem inficēšanās gadījumu.

Brazīlijas masu kapi ar Covid-19 mirušajiem

Brazīlija šobrīd ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē uzreiz aiz ASV. Tur šobrīd reģistrēti vairāk nekā 363 tūkstoši infekcijas ...

gallery icon
15

Bolsonaru pirmdien veica jaunas izmaiņas likumā, kurš pieprasa sejas masku valkāšanu sabiedriskās vietās, lai apturētu koronavīrusa izplatību. Bolsonaro vairākkārt ir mazinājis Covid-19 ierobežojošos pasākumus un mudinājis brazīliešus atgriezties darbā, lai izvairītos no postošām ekonomiskajām sekām.

Brazīlijā protestē pret prezidenta relaksēto attieksmi saistībā ar Covid-19

Daudzi brazīlieši, kas ievēro pašizolāciju, protestēja pret prezidenta relaksēto attieksmi pret Covid-19 pandēmiju, izliecoties pa logiem un dauzot katlus un ...

gallery icon
19