foto: AFP/Scanpix
Indijas premjers slavē jogu, kas stiprina imunitāti un palīdz pret koronavīrusu
Indijas premjerministrs Narendra Modi paudis cildinošus vārdus jogai.
Pasaulē
2020. gada 19. jūnijs, 13:27

Indijas premjers slavē jogu, kas stiprina imunitāti un palīdz pret koronavīrusu

Jauns.lv / LETA

Indijas premjerministrs Narendra Modi paudis cildinošus vārdus jogai, skaidrojot, ka tā veido imunitātes aizsargvairogu pret koronavīrusu.

Modi, kurš pats ir nopietns jogas praktizētājs un slavē senās Indijas prakses pozitīvās puses, ar padomiem nāca klajā video tīmekļa vietnē "YouTube", tuvojoties Pasaules jogas dienai, kas būs svētdien.

"Mēs visi zinām, ka līdz šim pasaulē nekur nav spējuši izstrādāt vakcīnu pret Covid-19 vai koronavīrusu," ceturtdien publicētajā video sacīja Modi.

Ļaudis Indijā drūzmējas pie atkal atvērtajiem alkohola veikaliem

Indijas galvaspilsētas Ņūdeli varas iestādes nolēmušas pandēmijas laikā piemērot papildu nodokli alkoholam, ziņo CNN. Saskaņā ar rīkojumu, ko pirmdien izdevusi ...

gallery icon
15

"Tāpēc tieši tagad vienīgi spēcīga imunitāte var darboties kā aizsargvairogs vai miesassargs mums un mūsu ģimenes locekļiem. Joga ir uzticams draugs, veidojot šo [imunitātes] aizsargvairogu."

Indijas līderis, nākot pie varas 2014.gadā, izveidoja ministriju jogas, ājurvēdas un citu Indijas tradicionālo ārstniecības metožu popularizēšanai.

Modi ANO ierosināja Pasaules jogas dienas iedibināšanu, un šis priekšlikums 2014.gadā tika apstiprināts.

Covid-19 krīze Indijā pārtapusi humānā traģēdijā

gallery icon
27

Parasti šajā dienā cilvēku masas pulcējas publiskos jogas pasākumos ne tikai Indijā, bet daudzviet pasaulē, tomēr Modi mudināja cilvēkus šogad "doties telpās".

Modi arī cildināja jogu kā līdzekli, lai mazinātu stresu, ko cilvēki piedzīvo vīrusa dēļ.

Indijas jogas un ājurvēdas ministrija nākusi klajā ar ieteikumiem, kā senā homeopātija un ājurvēdas līdzekļi var palīdzēt indiešiem cīņā ar koronavīrusu.

Tomēr eksperti, arī ASV Nacionālais veselības institūts, brīdinājuši - "nav zinātnisku liecību, ka no šiem alternatīvajiem līdzekļiem kādi var novērst vai izārstēt Covid-19".

Indijas nacionālā un štatu valdības arī uzsvērušas masku valkāšanas un sociālās distancēšanās svarīgumu.

Valstī ar 1,3 miljardiem iedzīvotāju inficēšanās ar Covid-19 vīrusu apstiprināta 380 000 cilvēku, liecina oficiālās aplēses.