foto: REUTERS/SCANPIX
Sazvērestības teoriju vadīti bolīvieši posta 5G sakaru torņus
Līdzīgi uzbrukumi telekomunikāciju torņiem koronavīrusa pandēmijas laikā notikuši arī citviet pasaulē, arī Lielbritānijā.
Pasaulē
2020. gada 16. jūnijs, 16:33

Sazvērestības teoriju vadīti bolīvieši posta 5G sakaru torņus

Jauns.lv / LETA

Bolīvijā pirmdien izpostīti vairāki mobilo sakaru torņi, iedzīvotājiem bažījoties, ka 5G tehnoloģijas vainojamas Covid-19 izplatībā, vēsta vietējie mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atbilstoši vienai sazvērestības teorijai 5G tehnoloģiju darbība vājina imunitāti, atbilstoši citai, elektromagnētiskais starojums rada Covid-19 simptomus. Zinātnieki šīs versijas noraida, turklāt Bolīvijā vispār nav 5G infrastruktūras.

Četri sakaru torņi izpostīti Japakani, netālu no Santkrusas, vietējās policijas priekšnieks Franklins Viljasons apliecināja laikrakstam "El Deber".

"Mēs esam šokēti," sacīja Viljasons, notikušo pielīdzinot teroraktiem.

Vietējie iedzīvotāji iepriekš rīkojuši protestus, pieprasot, lai tiek nojaukti mobilo sakaru torņi bažu dēļ, ka tie var sekmēt Covid-19 izplatību.

Iekšlietu ministrs Arturo Muriljo tviterī izteica pieņēmumu, ka torņus Japakani, kā arī Sanhulianā un Ičilo - divās citās austrumdaļas pilsētās - posta bijušā prezidenta Evo Moralesa atbalstītāji.

Bolīvijas Sakaru ministrija nākusi klajā ar paziņojumu, ka valstī nav 5G infrastruktūras un ka šīs tehnoloģijas nav saistītas ar elpošanas ceļu slimībām.

Līdzīgi uzbrukumi telekomunikāciju torņiem koronavīrusa pandēmijas laikā notikuši arī citviet pasaulē, arī Lielbritānijā.

Par 5G torņa aizdedzināšanu Anglijas ziemeļrietumos pagājušajā nedēļā apcietināts kāds vīrietis.

Bolīvijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 632, apstiprināta vairāk nekā 19 000 cilvēku inficēšanās ar koronavīrusu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās