foto: EPA/Scanpix
Viņu meklēja simtiem cilvēku - Austrālijas krūmājos atrasts divas diennaktis pazudis zēns ar autismu
Viljams Kalagans veiksmīgi atradies
2020. gada 10. jūnijs, 13:44

Viņu meklēja simtiem cilvēku - Austrālijas krūmājos atrasts divas diennaktis pazudis zēns ar autismu

Jauns.lv

Austrālijas Viktorijas štatā veiksmīgi atradies divas diennaktis pazudis 14 gadīgs zēns ar autismu, ziņo "The Guardian". Mazo Viljamu meklējuši simtiem cilvēku, turklāt situāciju apgrūtinošu padarījis arī fakts, ka zēns nerunā.

14 gadu vecais Viljams Kalagans pazuda pārgājiena laikā. Ģimene bijusi kalnainā krūmāju apvidū, kad Viljams pazudis. Puisis skrējis pārējiem pa priekšu un ap plkst. 14 pazudis no redzesloka.

Viņš bijis ģērbies vien sporta biksēs un džemperī ar kapuci, tāpēc lielāko uztraukumu radīja tuvojošies laikapstākļi - naktis bijušas ļoti drēgnas.

"Viljams nerunā, tāpēc, ja kāds viņu atrod, labākais veids, kā ar viņu komunicēt, ir būt pacietīgam un mierīgam," stāstīja policijas inspektore Kristina Lelora. Meklēšanā iesaistījās arī Viljama skolotāji un citi pazīstami cilvēki, cerot, ka puisis atsauksies uz pazīstamu balsi.

foto: EPA/Scanpix
Viljama māte Penija

Ģimene stāsta, ka, lai gan zēnam ir attīstības traucējumi, viņš ir intelektuāls savā veidā.

Viljamu atrada vietējais iedzīvotājs Bens Gibs, kurš uzaudzis šajā apgabalā un ļoti labi pārzina kalnaino apvidu. "Es devos cauri krūmiem, tie ir biezi, tāpēc man nācās tiem lauzties cauri," stāsta Bens. "Atradu viņu aptuveni 15 metru no manis. Tur viņš stāvēja, kā eņģelis, viņš vienkārši stāvēja. Es dzirdēju, ka viņam patīk vilcieniņš Tomass, tāpēc es sāku ar viņu runāt par to, lai nedaudz nomierinātu."

Viljama kurpes atrastas aptuveni 100 metru no galvenā pārgājiena ceļa, bet pats puika bija nomaldījies aptuveni 10 minūšu gājienā no ceļa.

Vīrietis zēnam iedevis siltu zeķu pāri, šokolādi, ūdeni un jaku. Pēc tam neatliekamā medicīniskā palīdzība viņu nogādājusi nometnē, kur pulcējušies brīvprātīgie meklētāji un zēna ģimene. Pēc stundas Viljams nogādāts slimnīcā turpmākai novērošanai.

Brīvprātīgo apmetnē pēc zēna atrašanas valdījusi svinīga atmosfēra. "Mēs tikko redzējām Vilu. Viņš izskatās ļoti labā formā! Pēc tam, kad viņu izcēla no automašīnas, viņš visiem uzsmaidīja," stāsta kāda brīvprātīgā.

Bens Gibs bija viens no aptuveni 500 brīvprātīgo, kuri iesaistījās pirmdienas pēcpusdienā pazudušā zēna meklēšanā.

"Es nespēju iedomāties, ko viņš izjutis un pārdzīvojis," pēc dēla satikšanas stāsta viņa māte Penija Kalagana. "Es esmu neizsakāmi atvieglota. Viņam ir tik labi, cik vien var būt šādos apstākļos. Viņš šķiet ļoti mierīgs." Viljams lūdzis vecākiem sarūpēt maltīti no "McDonald's". Viljama māte ir pateicīga visiem, kuri iesaistījās dēla meklēšanā.

foto: EPA/Scanpix
Mazo Viljamu meklējuši aptuveni 500 brīvprātīgo