foto: AP/Scanpix
Tramps pirmo reizi nofotografēts ar uzliktu sejas masku
2020. gada 22. maijs, 16:04

Tramps pirmo reizi nofotografēts ar uzliktu sejas masku

Jauns.lv

Vairākus mēnešus pēc globālas pandēmijas izsludināšanas ASV prezidents Donalds Tramps nofotografēts, valkājam sejas masku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: AP/Scanpix

Lai gan ASV pašreiz ir Covid-19 vissmagāk skartā valsts, prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka "nesniegs presei to prieku redzēt viņu ar sejas masku". Neskatoties uz to, vērīgākie paspējuši piefiksēt īsu momentu, kad Tramps tomēr sekojis speciālistu ieteikumiem, un vizītes laikā "Ford" automobiļu ražotnē Mičiganā uzlicis sejas masku.

Tiesa, jau neilgi pēc tam Tramps masku noņēmis.

"Man tā iepriekš bija uzlikta. Es to nēsāju aizkulisēs. Es negribēju presei sagādāt prieku to redzēt," pēc ekskursijas reportieriem sacīja Tramps. Jautāts, vai prezidentam rūpnīcā ļauts nenēsāt masku, "Ford" izpilddirektors Bils Fords norādīja, ka "tas ir viņa paša ziņā". Uzņēmums pirms vizītes bija norādījis, ka prezidentam rūpnīcā vajadzētu nēsāt masku.

foto: REUTERS/SCANPIX

Kā stāsta Tramps, viņš masku noņēmis tāpēc, ka testa rezultāti uzrādījuši, ka viņš nav saslimis ar Covid-19, turklāt atkārtotu testu viņš veicis arī no rīta. "Tā bija ļoti jauka. Tā izskatījās jauki," par maskas nēsāšanu aizkulisēs izteicies Tramps.

ASV ziņu aģentūra AP ziņo, ka Tramps saviem konsultantiem ir teicis, ka maskas nēsāšana "nosūtītu nepareizu ziņojumu" un kaitētu viņa iespējām tikt atkārtoti pārvēlētam prezidenta amatā.

foto: ZUMAPRESS.com

Attēls ar Trampu sejas maskā sociālajos tīklos parādījies pēc tam, kad Mičiganas štata ģenerālprokurore Dana Nesela prezidentu nosauca par “īgnu bērnu”, jo viņš, domājams, atteicies "Ford" rūpnīcas ekskursijas laikā uzlikt sejas masku. Nesela nosūtījusi Baltajam namam vēstuli, kurā norāda, ka Mičiganas štata likumi nosaka, ka iekštelpu pasākumos katram cilvēkam ir jānēsā sejas maska, un Tramps šos noteikumus ir pārkāpis.

foto: REUTERS/SCANPIX

ASV līdz šim reģistrēti vairāk nekā 1,57 miljoni Covid-19 gadījumu. Ar slimību miruši 94 729 cilvēki.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās