Pasaulē
2020. gada 23. aprīlis, 22:42

Nākamnedēļ atsāksies Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanas darbi

Jauns.lv / LETA

No pirmdienas pakāpeniski atsāksies ugunsgrēkā izpostītās Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanas darbi, kas tika apturēti jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ, paziņojušas atbildīgās amatpersonas.

Atjaunošanas darbi tika apturēti marta vidū, kad Francijā tika ieviesti stingri ierobežojumi cīņā pret pandēmiju. Tostarp tika slēgti uzņēmumi un iedzīvotājiem tika noteikts uzturēties mājās.

Pandēmijas dēļ tika apturēti arī attīrīšanas pasākumi, kas nepieciešami sakarā ar milzīgo daudzumu ugunsgrēkā izkusušā svina.

foto: Ekrānuzņēmums
Atsākot darbu tiks nodrošināta sociālā distancēšanās strādnieku starpā un īstenoti aizsardzības pasākumi, lai samazinātu risku inficēties ar jauno koronavīrusu.

Atsākot darbu tiks nodrošināta sociālā distancēšanās strādnieku starpā un īstenoti aizsardzības pasākumi, lai samazinātu risku inficēties ar jauno koronavīrusu.

2019.gada 15.aprīļa vakarā katedrālē izcēlās ugunsgrēks, kas nodarīja plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam.

Ugunsdzēsējiem izdevās izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcināja jumtu un citas katedrāles būvdetaļas.

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Uguns ...

gallery icon
115

Plānots, ka maijā strādnieki mēģinās nojaukt ugunsgrēkā sakusušās metāla sastatnes ap katedrāles smaili, kas pagājušā gada aprīļa postošajā ugunsgrēkā sabruka.

Kamēr tas nav izdarīts, nav iespējams uzlikt izturīgāku pagaidu jumtu, lai pasargātu katedrāli no lietus.

Pagājušajā nedēļā tika iezvanīts viens katedrāles zvans, pieminot pērn notikušo ugunsgrēku.

Francijas prezidents Emanuels Makrons ir izvirzījis par mērķi atjaunot katedrāli piecu gadu laikā un nav no šī mērķa atkāpies, norādot, ka atjaunošanas process ir simbols Francijas tautas dzīves sparam.