foto: Ekrānuzņēmums
Ārsta sirds lūst. Viņš atgriežas mājās pēc dežūras, bet nedrīkst apskaut dēlu
2020. gada 31. marts, 21:00

Ārsta sirds lūst. Viņš atgriežas mājās pēc dežūras, bet nedrīkst apskaut dēlu

Jauns.lv

Turpinoties cīņai ar koronavīrusa pandēmiju, aizvien biežāk internetā parādās stāsti par to, cik milzīgu emocionālu traumu notiekošais atstāj uz mediķiem, kas šobrīd diendienā nenogurstoši strādā cilvēces labā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sociālās saziņas vietnē “Twitter” šobrīd popularitāti iemantojis video, kurā redzams kāds dakteris, kurš izplūst asarās, jo postošā vīrusa draudu dēļ viņam nākas atstumt savu mazo dēlu, kas steidzas pretim tētim.

Doktors Nasers Ali Al Šahrani strādā Karaļa Zālamana slimnīcā Rijādā, Saūda Arābijā. Video redzams, kā mediķis pārrodas mājās pēc dežūras un viņam pie durvīm pretī steidzas mazais dēliņš. Puisēns pie tēta skrien, rokas atplētis.

Ārsts, kurš aizvien ir savā mediķa ietērpā, saka “nē, nē” un ar rokas žestu palīdzību liedz zēnam tuvoties. Pēc tam viņš notupjas turpat pie durvīm, pa kurām tikko ienācis, un apraudas.

Sarunā ar Saūda Arābijas laikraksta “Okaz” reportieri, viņš norādījis, ka šī klipa mērķis bijis parādīt sabiedrībai, cik bīstams ir šis vīruss un cik svarīgi ir ievērot Veselības ministrijas izziņotos ierobežojumus.

Doktors Al Šahrani pastāstījis, kā viņam un citiem medicīnas darbiniekiem nācies izdomāt jaunus veidus, kā pasargāt sevi, lai, pārnākot mājās, neaplipinātu ar bīstamo slimību savu ģimeni.

“Visiem kolēģiem liegts tuvoties saviem bērniem un ģimenei, pirms viņi ir nomazgājuši rokas un veikuši citus nepieciešamos drošības pasākumus,” norādījis ārsts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās