foto: AP/Scanpix
Lietuvā apstiprināts septītais Covid-19 izraisītais nāves gadījums
Pasaulē
2020. gada 28. marts, 19:14

Lietuvā apstiprināts septītais Covid-19 izraisītais nāves gadījums

Jauns.lv / LETA

Lietuvā sestdien apstiprināts septītais Covid-19 izraisītais nāves gadījums - pievakarē miris vecāka gadagājuma cilvēks Klaipēdā, ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Veselības ministrijas pārstāve Neringa Mikēnaite.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Klaipēdas Universitātes slimnīcas direktors Vinss Janušonis Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portālam Lrt.lt pastāstījis, ka šis pacients, kuram bijušas vairākas citas saslimšanas, ārstēts acu slimību nodaļā, kur vīruss izplatījies no kādas mediķes, un vēlāk pārcelts uz infekcijas slimību nodaļu.

Pēc Janušoņa teiktā, lai gan slimnieks bija inficējies ar koronavīrusu, faktiski viņš miris no citām slimībām. Inficēšanās viņam konstatēta, pārbaudot visus acu slimību nodaļas mediķus un pacientus.

Arī Veselības ministrija atzinusi, ka šim pacientam bijis daudz citu slimību, bet norādījusi, ka vīruss viņam kļuvis par "pēdējo pilienu", tādēļ šis nāves gadījums ieskaitīts no koronavīrusa mirušo statistikā.

Pirms tam ministrija apstiprināja, ka Lietuvā miris vēl viens gados vecs pacients, kas ārstējies Ukmerģes slimnīcā. Vīrusa tests šim slimniekam veikts vēl pirms nāves, kas iestājusies ceturtdien, bet testa rezultāti saņemti sestdien.

Ukmerģes rajona pašvaldības administrācijas direktors Darjus Varns portālam Lrt.lt sacījis, ka sestais slimības upuris piederējis "nevis vienkārši pie riska grupas, bet pie īpaša riska grupas", jo sirdzis ar vairākām hroniskām slimībām.

Kā ziņots, Lietuvā līdz šim reģistrēti 382 Covid-19 gadījumi.

Četri no mirušajiem pacientiem ārstējušies Ukmerģes slimnīcā, tai skaitā viena sieviete vēlāk pārvesta uz  Viļņas Universitātes Santaras klīniku, kur mirusi. Vēl viens pacients miris Panevēžas slimnīcā un nu jau divi - Klaipēdas Universitātes slimnīcā.

Kā izteicies Janušonis, arī pirmajā Klaipēdas gadījumā nevar runāt par koronavīrusu kā faktisko nāves cēloni.

Klaipēdas Universitātes slimnīcas direktors norādījis, ka infekcija šai ārstniecības iestādē varēja izplatīties no kādas mediķes vīra, jo neviens no abiem laulātajiem nav pildījis prasību par pašizolāciju.

Naktī uz sestdienu inficēšanās ar koronavīrusu atklāta arī kādam šīs slimnīcas ārstam.

Tikmēr Ukmerģes slimnīca, kas Lietuvā tiek uzskatīta par Covid-19 perēkli, pašlaik ir slēgta. Tajā darbojas tikai paliatīvās aprūpes nodaļa, kuras pacienti pa vienam izvietoti citu nodaļu palātās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās