Amsterdamas iedzīvotāji veido garas rindas pie marihuānas kafejnīcām

gallery icon
4
2020. gada 18. marts, 13:23

Pēc paziņojuma par ēdināšanas uzņēmumu slēgšanu Amsterdamā izveidojas garas rindas pie slavenajām marihuānas kafejnīcām

Jauns.lv

Fotogrāfijās redzamas garas rindas, kas izveidojušās pie Nīderlandes galvaspilsētā esošajām marihuānas kafejnīcām tikai dažas minūtes pēc tam, kad valdība paziņojusi, ka koronavīrusa uzliesmojuma dēļ pieņemts lēmums valstī slēgt visas kafejnīcas, bārus un restorānus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai izvairītos no koronavīrusa tālākas straujas izplatīšanas pieņemts lēmums slēgt Nīderlandē esošās kafejnīcas, bārus, restorānus un klubus. Šis liegums būs spēkā vismaz līdz 6. aprīlim.

Veselības ministrs Bruno Bruins īpaši uzsvēris, ka slēgti tiks arī Amsterdamā tik populārie kafijas veikaliņi. Viņš arīdzan brīdinājis iedzīvotājus, ka tuvākajās dienās un nedēļās spēkā varētu stāties vēl citi ierobežojumi.

foto: AP/Scanpix

“Esmu pārliecināts, ka šie nav mūsu pēdējie drošības mēri, situācija aizvien attīstās ļoti strauji un mēs turpinām lemt par drošības mēriem, ņemot vērā mūsu ekspertu zināšanas.”

“Es nevaru pateikt, kādi mēri tie varētu būt, taču ir skaidrs, ka tādi vēl sekos.”

foto: AP/Scanpix

Valdības paziņojums pamudinājis daudzus Amsterdamas iedzīvotājus papildināt savus “zālītes” krājumus, pie kuriem vairs nebūs iespējas tuvākajā laikā tikt. Jau dažas minūtes pēc preses konferences tiešraides pie Nīderlandē esošajām marihuānas kafejnīcām izveidojušās garas jo garas rindas.

Kāda sieviete ziņu aģentūrai “Associated Press” izteikusies sekojoši: “Es nesmēķēju [zāli] bieži, bet padomāju – ja turpmākās trīs nedēļas nāksies sēdēt mājās...”

foto: AP/Scanpix

Kāda cita Amsterdamas vietējā iedzīvotāja aģentūrai AP atzinusies, ka “nekavējoties steigusies uz kafejnīcu pēc tiešraidē noskatītās valdības preses konferences, kurā paziņots par jaunajiem ierobežojumiem.”

“Iespējams, ka nākamo pāris mēnešu laikā mēs nevarēsim dabūt marihuānu, tāpēc būtu jauki, ja tā būtu mājās,” norādījis vēl kāds pircējs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās