foto: AFP/Scanpix
Drošības ierobežojumu dēļ Parīzē pie veikaliem un aptiekām veidojas garas rindas
Vairums cilvēku, kas šorīt gaidīja rindās, centās ievērot vismaz metra atstatumu viens no otra.
Pasaulē
2020. gada 17. marts, 14:49

Drošības ierobežojumu dēļ Parīzē pie veikaliem un aptiekām veidojas garas rindas

Jauns.lv / LETA

Parīzē otrdien pie lielveikaliem, gaļas veikaliem un aptiekām veidojušās garas rindas, cilvēkiem steidzoties iepirkties pirms stājas spēkā koronavīrusa dēļ pieņemtie ierobežojumi.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien paziņoja, ka koronavīrusa izplatības ierobežošanai pilsoņiem būs no otrdienas pusdienlaika jāpaliek savās mājās un tās varēs pamest tikai svarīgu iemeslu dēļ.

Pēc viņa teiktā, ierobežojumi pamest mājas būs spēkā vismaz 15 dienas un "katrs šo noteikumu pārkāpums tiks sodīts". Mājas drīkstēs pamest tikai nepieciešamības gadījumā, piemēram, lai dotos uz darbu vai veikalu.

Francijā pēc inficēšanās ar Covid-19 miruši 148 cilvēki, bet eksperti brīdina, ka mirušo skaits tuvākajās dienās var strauji pieaugt, radot nopietnu slodzi slimnīcām.

Makrons pavēstīja, ka draugu un radinieku pulcēšanās turpmāk vairs nav atļauta, un iedzīvotāji drīkst pamest mājas tikai, lai dotos iepirkties, apmeklētu ārstus, dotos uz darbu vai nokārtotu kādus citus svarīgus jautājumus, kurus nav iespējams atrisināt attālināti.

Skolas Francijā tika slēgtas jau pirmdien.

Francijas veselības ministrs Olivjē Verāns šodien sacīja, ka pēc divām nedēļām šie ierobežojumu varētu tikt atviegloti, ja Covid-19 izplatību būs izdevies ievērojami ierobežot.

foto: AFP/Scanpix
Vairums cilvēku, kas šorīt gaidīja rindās, centās ievērot vismaz metra atstatumu viens no otra.

Vairums cilvēku, kas šorīt gaidīja rindās, centās ievērot vismaz metra atstatumu viens no otra. Vienā no pasta nodaļām, kas vēl darbojās, izkliedētā rinda stiepās ēkai ap stūri.

Vairums autobusu šodien Parīzē kursēja pustukši vai gandrīz vispār bez pasažieriem.

Covid-19 pandēmijas dēļ apturēti arī ugunsgrēkā izpostītās Parīzes Dievmātes katedrāles atjaunošanas darbi.