Koronavīruss izmainījis Itāliju līdz nepazīšanai

Itālijā ar ar jauno koronavīrusu "Covid-19" inficējušies 130 cilvēki, un divi cilvēki ir miruši. Lielākā daļa no inficēšanās gadījumiem konstatēti ...

gallery icon
19
2020. gada 24. februāris, 15:00

Pieci mirušie, karavīri ielās un tukši veikalu plaukti - koronavīruss Itāliju pārvērtis tūristu biedā

Jauns.lv

Koronavīrusa uzliesmojums Itālijā daļu valsts pārvērtis teju līdz nepazīšanai. Cenšoties apturēt slimības izplatību, varas iestādes paziņojušas par valsts ziemeļu daļas slēgšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fotogrāfijās, kas uzņemtas Milānā, redzams, ka ierasti redzamo tūristu baru vietā nu uz ielām atrodas bruņoti karavīri. Veikalos novērojami tukši plaukti, cilvēki pārvietojas ar sejas maskām.

Kā ziņo CNN, Itālijā no koronavīrusa miruši jau pieci cilvēki, bet vismaz 219 ir inficējušies. Lielākā daļa inficēto (167) atrodas Lombardijas reģionā, kura centrs ir Milāna. Viens cilvēks ir atlabis, bet 91 noteikts mājas režīms. Vīrusa uzliesmojums Itālijā sācies pagājušajā piektdienā.

Joprojām nav zināms, kurš cilvēks ir uzskatāms par pirmo vīrusa izplatītāju Itālijā, tāpēc ir grūti paredzēt slimības izplatību. Tomēr Itālijas Valsts civilās aizsardzības aģentūras vadītājs Andželo Borelli informē, ka Itālija tūristiem nav apdraudējums - koronavīrusa skartās valsts vietas ir norobežotas.

Vairāku komūnu teritorijās ir noteikta karantīna, ir ierobežota iebraukšana un izbraukšana. Tāpat Lombardijas reģionā plānots slēgt izglītības iestādes un muzejus, kā arī atcelt kultūras pasākumus.

Koronavīruss izplatījies jau vairāk nekā 25 valstīs un rada pieaugošas bažas sakarā ar jaunām uzliesmojuma vietām Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āzijā.

Ķīnas ārstu sejas pēc ilgstoša darba maskās ar koronavīrusa pacientiem

Gan Ķīnas sociālajos tīklos, gan arī “Instagram” ātri izplatījušās mediķu bildes, kurās redzamas viņu sejas pēc diennaktīm ilga darba ar ...

gallery icon
9

Jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā pirmdien pieaudzis līdz 2592, pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomirstot 150 cilvēkiem, paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Iepriekšējā dienā upuru skaits pieauga par 97. Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā pieaudzis par 409, pārsniedzot 76 000.

Visi inficēšanās gadījumi, izņemot 11, reģistrēti vīrusa uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē. Vairākas provinces vairākas dienas pēc kārtas nav reģistrējušas jaunus inficēšanās gadījumus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās