foto: scanpix
Cilvēkus sadusmo video ar gaidībās esošu medmāsu Uhaņas slimnīcā
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2020. gada 21. februāris, 14:40

Cilvēkus sadusmo video ar gaidībās esošu medmāsu Uhaņas slimnīcā

Jauns.lv

Video, kurā redzama medmāsa gaidībās, kas aprūpē ar koronavīrusu “Covid-19” sasirgušos pacientus vīrusa epicentrā – Uhaņas slimnīcā, sadusmojis Ķīnas sabiedrību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video, kas sākotnēji raidīts Ķīnas Centrālajā televīzijā CCTV, veidots ar mērķi attēlot devītajā grūtniecības mēnesī esošo medmāsu Zhao Yu, kā varoni. 

Tajā redzams, kā topošā māmiņa staigā pa slimnīcu, tērpusies aizsargkostīmā, un aprūpē slimos pacientus. 

Taču sociālo tīklu lietotāji video vēstījumu uztvēruši pavisam citādāk, kritizējot slimnīcas vadību par to, ka tā ļāvusi grūtniecei strādāt tik bīstamā vidē. Viens no lietotājiem izteicies, ka sieviete izmantota kā “propagandas līdzeklis”. 

Tikmēr Zhao ģimene atzinusi, ka iebilst pret grūtnieces nodarbināšanu slimnīcā, taču viņa pati šādā veidā cer dot savu pienesumu, cīņā ar vīrusu. 

Jau vēstīts, ka jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 2236 pēc tam, kad pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomira 118 cilvēki.

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 889, sasniedzot 75 465.

Infekcijas gadījumu skaita pieaugums pēdējās dienās ir palēninājies, tomēr izmaiņas šo gadījumu skaitīšanas metodikā ir radījušas šaubas par epidēmijas patieso apmēru.

"Lejupejošā tendence nemainīsies uz pretējo," ceturtdien uzstāja Valsts padomes galvenā sekretāra vietnieks Dins Sjanjans. 

Pasaulē ārpus kontinentālās Ķīnas līdz šim ir apstiprināti vairāk nekā 1000 infekcijas gadījumi un 11 nāves gadījumi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās