foto: REUTERS/SCANPIX
Makrons paziņo, ka Francijas operācijā Mali "neitralizēti 33 teroristi"
Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Pasaulē
2019. gada 21. decembris, 22:31

Makrons paziņo, ka Francijas operācijā Mali "neitralizēti 33 teroristi"

Jauns.lv / LETA

Francijas bruņoto spēku operācijā Mali centrālajā daļā sestdien "neitralizēti 33 teroristi", pavēstīja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Francijas karavīri Mopti pilsētā no džihādistu gūsta atbrīvojuši arī divus Mali policistus, tiekoties ar Kotdivuāras francūžu kopienu, sacīja prezidents.

Makrons viesojas Kotdivuārā, lai kopā ar Francijas karavīriem svinētu Ziemassvētkus.

foto: REUTERS/SCANPIX
Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Vēl piektdien Makrons sacīja, ka Parīze strādās pie tā, lai cīņai pret islāmistu kaujiniekiem Āfrikas Sāhelas reģionā dotu "jaunu spēku".

Džihādistu kaujinieku kustība vairākās trūcīgās Sāhelas reģiona valstīs būs galvenais Makrona dienaskārtības jautājums 48 stundas ilgās vizītes gaitā šajā reģionā, kur uzbrukumu skaits kopš islāmu nemiernieku kustības aizsākšanās Mali pirms septiņiem gadiem pieaudzis.

Pagājušajā mēnesī 13 Francijas karavīri zaudēja dzīvību, operācijas gaitā Mali ziemeļos nogāžoties helikopteram.

Tik liels Francijas karavīru skaits vienā dienā nebija zaudējis dzīvību teju 40 gadu ilgā laika posmā. Vienlaikus izskan jautājumi par to, kāda efektivitāte ir Sāhelā izvērstajai Francijas operācijai "Barkhane", kurā iesaistīti 4500 karavīru.

Mali centrālajā un ziemeļu daļā vardarbības uzliesmojumi un uzbrukumi notiek regulāri kopš 2012.gada armijas apvērsuma, pēc kura separātistu nemiernieku grupējumi un vēlāk arī ar "Al Qaeda" saistītie kaujinieki pārņēma kontroli pār reģionu.

Francijas un Āfrikas valstu operāciju, kā arī Mali armijas centienu rezultātā valdības kontrole reģionā tika atjaunota, tomēr, neraugoties uz vairāku miera līgumu noslēgšanu, nemiernieku aktivitātes vairākos apvidos nav rimušas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās