Pasaulē
2019. gada 23. oktobris, 12:08

VIDEO: Eseksā atrod kravas automašīnu ar 39 mirušiem cilvēkiem

Jauns.lv

Eseksā, kādā kravas automašīnas konteinerā atrasti 39 miruši cilvēki, vēsta "BBC".

Uz notikuma vietu – industriālo parku Austrumavēnijā, izsaukta policija un neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Kravas mašīnas konteinerā atrasti 39 cilvēku līķi, viens no upuriem ir jaunietis.

foto: Ekrānuzņēmums
Automašīna valstī iebraukusi no Bulgārijas.

Automašīnas vadītājs, 25 gadus vecs vīrietis no Ziemeļīrijas, arestēts aizdomās par slepkavību.

Kravas automašīna valstī iebraukusi sestdien no Bulgārijas. Patlaban visas mirušās personas tiek identificētas, bet policija brīdinājusi, ka tas var prasīt laiku.

Lielbritānijā kravas mašīnas konteinerā atrasti 39 cilvēku līķi

Lielbritānijā trešdien kravas mašīnas konteinerā atrasti 39 cilvēku līķi. Līķi kravas auto atrasti industriālajā parkā Greisā, Eseksas grāfistē. Domājams, ka ...

gallery icon
12


"Šis ir traģisks incidents, kurā liels skaits cilvēku zaudējuši dzīvību," norādīts Eseksas policijas izplatītajā paziņojumā.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka notikušais viņu šausminājis, un izteica līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem.

Premjerministrs sacīja, ka regulāri saņem jaunāko informāciju saistībā ar šo incidentu un Iekšlietu ministrija cieši sadarbosies ar Eseksas policiju, lai noskaidrotu, kas tieši ir noticis.

Policijai par līķiem kravas auto paziņoja ātrās palīdzības brigāde, kas tos atrada.

Eseksas policijas priekšnieks Endrū Mariners sacīja, ka kravas automašīna, domājams, iebraukusi Lielbritānijas teritorijā sestdien Holihedā, kas viena no galvenajām ostām prāmjiem no Īrijas.

Lielbritānija un Īrija neietilpst Šengena zonā, taču abu valstu starpā pastāv vienošanās, saskaņā ar kuru preču un cilvēku kustība starp abām valstīm netiek pārbaudīta.

Ceļu pārvadājumu asociācija, kas pārstāv kravas automašīnu šoferus, pauda līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un norādīja, ka šis incidents, lai kādi arī būtu tā apstākļi, izgaismo briesmas, kas saistītas ar nelegālu cilvēku pārvadāšanu kravas mašīnās.

Lielbritānijas parlamenta locekle Džekija Doila-Praisa, kura pārstāv Tarokas vēlēšanu apgabalu, kurā ietilpst Greisa, uzsvēra, ka cilvēku kontrabanda ir zemiska un bīstama nodarbošanās.

"Cerēsim, ka viņi sauks šīs slepkavas pie atbildības," sacīja politiķe.

Lielbritānijas iekšlietu ministre Priti Patela pauda šoku par šo traģisko incidentu un sacīja, ka policijai jādod telpa izmeklēšanas veikšanai.

Lielbritānijā šādi incidenti notiek reti.

2014.gadā Tilberijas ostā, netālu no Greisas, vienā no konteineriem tika atrasti dzīvi 34 afgāņu sikhi.

Konteiners bija ieradies ar kuģi no Beļģijas. Viens nelegālais imigrants brauciena laikā bija nomiris. Pārējie cilvēki bija dzīvi, bet viņiem tika konstatēta smaga dehidrēšanās un hipotermija, kā arī viņi bija cietuši no gaisa trūkuma.