"Neesi kretīns, ja?" Klintone gaumīgi pajoko par Trampu, publicējot Kenedija vēstuli Hruščovam
foto: AFP/Scanpix
Bijusī ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone gaumīgi pajokojusi par ASV prezidenta Donalda Trampa izsūtīto vēstuli Turcijas līderim Redžepam Tajipam Erdoanam.
Pasaulē

"Neesi kretīns, ja?" Klintone gaumīgi pajoko par Trampu, publicējot Kenedija vēstuli Hruščovam

Jauns.lv

Bijusī ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone savā “Twitter” kontā publicējusi joku vēstuli, kuru bijušais prezidents Džons Kenedijs 1962. gadā it kā nosūtījis kādreizējam PSRS Ministru Padomes priekšsēdētājam Ņikitam Hruščovam.

"Neesi kretīns, ja?" Klintone gaumīgi pajoko par T...

Jau vēstīts, ka ASV prezidents Donalds Tramps pirms turku armijas ienākšanas kurdu teritorijā Sīrijā, izsūtījis nediplomātiska stila vēstuli Turcijas līderim Redžepam Tajipam Erdoanam, kurš to izlasījis un izmetis.

Tagad par šo situāciju savā “Twitter” kontā gaumīgi pajokojusi bijusī ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone, publicējot vēstuli, kuru it kā 1962. gadā nosūtījis tolaik ASV prezidents Džons Kenedijs kādreizējam PSRS Ministru padomes priekšsēdētājam Ņikitam Hruščovam.

Vēstulē, kuru Klintone pēc viņas vārdiem, “atradusi arhīvos”, teikts: “Dārgais premjer Hruščov. Neesi kretīns, ja? Izvāc savas raķetes no Kubas. Visi teiks: “Urrā, Hruščev, tu esi labākais!” Bet ja tu to neizdarīsi, visi teiks “Kāds idiots!” un nosauks tavu atkritumu valsti par "padomju tulznu". Pēc tam Kenedijs it kā saka, ka ar šo rīcību Hruščovs “saspiedis viņa riekstus” un sola vēlāk “piezvanīt”. 

foto: Cecil Stoughton - White House vi/ Vida Press
Džons Kenedijs - populārākais ASV prezidents
Džons Kenedijs - populārākais ASV prezidents

Jau ziņots, ka Trampa vēstule rakstīta prastā sarunvalodas stilā: “Dārgais prezidenta kungs: klau, apspriedīsim labu darījumu! Jūs negribat, lai jūs vaino tūkstošiem cilvēku nāvē, bet es negribu būt atbildīgs par turku ekonomikas sagraušanu, bet es varu (to sagraut),” pirmajā rindkopā rakstījis Tramps.

foto: CAMERA PRESS/TS/RBO / Vida Press
 PSRS Ministru padomes priekšsēdētājs Ņikita Hruščovs ar Kubas revolucionāru Fidelu Kastro.
PSRS Ministru padomes priekšsēdētājs Ņikita Hruščovs ar Kubas revolucionāru Fidelu Kastro.

Vēstules nobeigumā ASV prezidents sacījis: “Netēlo baigo veci. Neesi muļķis! Vēlāk piezvani.” Ankaras pārvalde pauda uzskatu, ka šī nav “diplomātiski pieklājīga” vēstule.