foto: Ekrānuzņēmums
Izraēla dod triecienus Gazas joslā pēc raķešu uzbrukuma, kas pārtraucis Netanjahu runu
Triecieni bija vērsti pret ieroču ražotni un islāmistu grupējuma "Hamas" kaujinieku izveidotu tuneli Gazas joslā.
Pasaulē
2019. gada 11. septembris, 10:33

Izraēla dod triecienus Gazas joslā pēc raķešu uzbrukuma, kas pārtraucis Netanjahu runu

Jauns.lv / LETA

Izraēlas iznīcinātāji otrdien deva triecienus 15 "terorisma objektiem" Gazas joslā, atbildot uz raķešu uzbrukumu, kas otrdien bija pārtraucis Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu vēlēšanu kampaņas runu Ašdodas pilsētā, paziņoja Izraēlas armija.

Triecieni bija vērsti pret ieroču ražotni un islāmistu grupējuma "Hamas" kaujinieku izveidotu tuneli Gazas joslā, tviterī paziņoja Izraēlas Aizsardzības spēki.

Saskaņā ar paziņojumā teikto Izraēla uzskata, ka Gazas joslā valdošais grupējums "Hamas" ir atbildīgs par minēto raķešu uzbrukumu, kurā no Gazas joslas uz Izraēlas dienvidiem tika izšautas divas raķetes.

foto: Ekrānuzņēmums
Triecieni bija vērsti pret ieroču ražotni un islāmistu grupējuma "Hamas" kaujinieku izveidotu tuneli Gazas joslā.

Netanjahu, kurš uzbrukuma laikā teica runu Ašdodā, tika evakuēts. Sirēnas skanēja arī Aškelonas pilsētā.

Izraēlas armija paziņoja, ka abas raķetes pārtvēra pretgaisa aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols".

46 gadus veca sieviete, kura šī uzbrukuma laikā pārcieta šoku, tika aizvesta uz slimnīcu.

Kad sirēnas apklusa, Netanjahu kampaņas pasākums tika turpināts.

Neviens grupējums Gazas joslā neuzņēmās atbildību par šo raķešu uzbrukumu.

Netanjahu pirms tam otrdien Telavivas tuvumā nāca klajā ar paziņojumu, kurā solīja anektēt Jordānas ieleju un Nāves jūras ziemeļdaļu Izraēlas okupētajā Jordānas Rietumkrastā, ja viņš uzvarēs nākamnedēļ gaidāmajās vēlēšanās.

Izraēla pieredz regulārus raķešu uzbrukumus no Gazas joslas teritorijas, kuru kopš 2007.gada kontrolē "Hamas", ko ASV un ES ir atzinušas par teroristu organizāciju.

Lai gan Netanjahu agrāk ir paudis atbalstu divu valstu risinājumam Tuvo Austrumu konfliktam, pēdējā laikā viņš to pieminējis arvien retāk.

Šogad priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros Netanjahu ir iestājies par Rietumkrasta ebreju kolonistu apmetņu anektēšanu. Taču, atrodoties premjerministra amatā, viņš pēdējos desmit gados nav spēris konkrētus soļus aneksijas īstenošanai.

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi un Rietumkrastu 1967.gadā, bet starptautiskā sabiedrība šo soli nav atzinusi un uzskata ebreju apmetnes okupētajās palestīniešu teritorijās par nelikumīgām.