foto: Facebook / Rob Williams
Bankas kļūdas dēļ pāris no Pensilvānijas saņem 120 000 dolāru; abi notriec naudu divās nedēļās
2019. gada 10. septembris, 11:31

Bankas kļūdas dēļ pāris no Pensilvānijas saņem 120 000 dolāru; abi notriec naudu divās nedēļās

Jauns.lv

Kāds pāris no Pensilvānijas ASV nokļuvis nepatikšanās pēc tam, kad iztērējis bankas kļūdaini pārskaitīto naudu. Tifānija (35) un Roberts (36) Viljamsi nu tiek apsūdzēti zādzībā, ziņo "CNN".

Banka "BB&T Bank", kuras kliente ir Tifānija Viljamsa, kļūdaini pārskaitījusi uz sievietes kontu 120 000 ASV dolāru. Tā vietā, lai sazinātos ar banku, sieviete kopā ar savu vīru gandrīz visu naudu iztērējusi.

Intervijā ar izmeklētājiem Tifānija atzinusi, ka naudu iztērējusi, iegādājoties automašīnu "Chevrolet SUV", kemperi, 2 kvadriciklus, treileri un citas lietas. 107 000 iztērēti laika posmā no 3. līdz 19. jūnijam.

Bankas kļūda radusies šī gada 31.maijā, kad kāds klients Džordžijas štatā bankā vēlējies iemaksāt 120 000 dolāru depozītu, bet bankas darbinieks ievadījis nepareizu konta numuru. Kad klients atklājis, ka kontā trūkst nauda, banka pamanījusi pieļauto kļūdu - līdzekļi pārskaitīti uz Viljamsas kontu.

“Lai gan mēs nevaram komentēt šī jautājuma specifiku klientu privātuma dēļ, mēs vienmēr strādājam, cik ātri vien iespējams, lai atrisinātu jebkuru jautājumu, kas skar mūsu klientus,” sacīja BB&T pārstāvis Braiens Deiviss. “Mēs arī nepārtraukti strādājam pie tā, lai uzlabotu mūsu klientu apkalpošanas procedūras, nodrošinot labāko iespējamo klientu pieredzi.”

Kad banka 21. jūnijā sazinājusies ar Tifāniju Viljamsu, viņa pateikusi, ka “viņai vairs nav līdzekļu, jo viņa jau samaksājusi rēķinus”. Lai gan daļa naudas tik tiešām iztērēta arī rēķinu apmaksai un automašīnu remontam, pāris paguvis atlicināt 15 000 “draugiem, kam vajadzīga nauda”.

foto: Facebook / Rob Williams

Sieviete bankai apsolījusi, ka centīsies segt nodarīto kaitējumu un naudu atdot, tomēr pēc 21.jūnija sarunas Tifānija vairs nav bijusi sasniedzama, tāpēc bankai nācies iesaistīt policiju.

Naudu zaudējušajam klientam banka 120 000 dolāru kreditējusi, savukārt no Tifānijas konta summa atskaitīta. Sieviete nu bankai ir parādā 107 000 dolāru. Gan Tifānija, gan Roberts policijā atzinuši, ka zinājuši, ka nauda nepieder viņiem.

Kad "CNN" sazinājušies ar Tifānijas vīru Robertu, viņš atbildējis, ka nekādus komentārus nesniegs. "Vienīgais, ko varu pateikt, ir tas, ka mēs no dažiem cilvēkiem pieņēmām sliktus padomus, un galu galā tas noveda pie ne tik laba iznākuma," saka Roberts.

Lai gan pāris sākotnēji tika apcietināts, abi līdz gaidāmajai tiesai atbrīvoti pret 25 000 ASV dolāru drošības naudu.

Tēmas