foto: Ekrānuzņēmums
Zviedrijā sākas amerikāņu repera "A$AP Rocky" tiesas prāva
Amerikāņu reperis "A$AP Rocky" apsūdzēts par miesas bojājumu nodarīšanu Stokholmā notikušā kautiņā.
Pasaulē
2019. gada 30. jūlijs, 10:06

Zviedrijā sākas amerikāņu repera "A$AP Rocky" tiesas prāva

Jauns.lv / LETA

Zviedrijā otrdien sākusies repera "A$AP Rocky" tiesas prāva, kurš apsūdzēts par miesas bojājumu nodarīšanu Stokholmā notikušā kautiņā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

30 gadus vecais reperis, kura īstais vārds ir Rekims Meiers, tiesas priekšā stājies kopā ar vēl diviem cilvēkiem un spriedums gaidāms piektdien.

"A$AP Rocky" tiesā neatzina savu vainu un paziņoja, ka rīkojies pašaizsardzības nolūkos.

"Viņš atzīst, ka prasītāju nogrūdis zemē, uzkāpis uz viņa rokas un iesitis vai pagrūdis viņa plecu," Stokholmas tiesā pavēstīja repera advokāts Slobodans Jovičičs, piebilstot, ka šī ir pašaizsardzības lieta.

foto: Ekrānuzņēmums
Amerikāņu reperis "A$AP Rocky" apsūdzēts par miesas bojājumu nodarīšanu Stokholmā notikušā kautiņā.

Lieta piesaistījusi uzmanību, pateicoties ASV prezidenta Donalda Trampa komentāriem repera aizstāvībai.

Pirms divām nedēļām Tramps nesekmīgi mēģināja pierunāt Zviedrijas premjerministru Stēfanu Levēnu atļaut atbrīvot reperi pret drošības naudu, kaut gan Zviedrijā nepastāv drošības naudas sistēma.

Pagājušajā nedēļā ASV prezidents tviterī pauda dusmas, ka "A$AP Rocky" izvirzītas apsūdzības un viņam jāstājas tiesas priekšā.

Tramps paziņoja, ka ir ļoti vīlies Zviedrijas premjerministrā par viņa nespēju rīkoties, un pārmeta Zviedrijai, ka tā pievīlusi afroamerikāņu kopienu ASV.

Reperis tika aizturēts 3.jūlijā saistībā ar 30.jūnijā notikušu kautiņu.

Interneta vietne "TMZ" publicējusi aculiecinieka uzņemtu incidenta video, kurā redzams, ka reperis, kurš Stokholmā bija ieradies uz koncertu, nogrūž vienu no vīriešiem uz ielas un vairākas reizes viņam iesit.

Pats reperis publiskojis savus video, kuros redzami notikumi pirms kautiņa. Tajos jauns vīrietis redzams strīdamies ar reperi, kurš vairākkārt lūdz abiem vīriešiem beigt viņam sekot. Viens no jaunajiem vīriešiem ir redzams iesitam mūziķa pavadošās grupas pārstāvim.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās