foto: AFP/Scanpix
Itālijā ukraiņu karavīram par žurnālista un tulka nāvi Donbasā piespriež 24 gadus cietumā
Itālijas tiesa piektdien bijušajam Ukrainas nacionālās gvardes komandierim Vitālijam Markivam piesprieda 24 gadus cietumā
2019. gada 12. jūlijs, 22:27

Itālijā ukraiņu karavīram par žurnālista un tulka nāvi Donbasā piespriež 24 gadus cietumā

Jauns.lv / LETA

Itālijas tiesa piektdien bijušajam Ukrainas nacionālās gvardes komandierim Vitālijam Markivam piesprieda 24 gadus cietumā par itāļu fotožurnālista un viņa tulka nogalināšanu neilgi pēc Austrumukrainas konflikta izraisīšanās.

Markivs tika tiesāts par itāļu fotogrāfa Andrea Rokelli un viņa krievu asistenta Andreja Mironova, bijušā padomju disidenta, nogalināšanu 2014.gada maijā.

Sīvu kauju gaitā netālu no Slavjanskas Rokelli un Mironovam trāpīja mīnmetēja šāviņa šrapnelis.

Franču fotogrāfs Viljams Roklons, kas ar viņiem ceļoja kopā, tika smagi savainots.

Markivam, kurš ir arī Itālijas pilsonis, piespriests smagāks sods nekā apsūdzības puses pieprasītie 17 gadi cietumā, vēsta laikraksts "Il Giorno".

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs, kurš liecināja par labu Markivam, tiesā sacīja, ka ir "pilnībā pārliecināts" par viņa nevainīgumu.

Piektdien viņš spriedumu nodēvēja kā "netaisnīgu un apkaunojošu", kā arī pauda pārliecību, ka tas tiks pārsūdzēts.

Izpostītais Donbasa reģions 2014.gada septembra sākumā

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā ...

gallery icon
17

"Mūsu gvards un Ukraina nav vainīgi Rokelli nāvē. Viņš kļuva par upuri agresīvajai Krievijai, kas Slavjanskā izvērsa karu pret Donbasu," tviterī skaidroja ministrs. "Mēs turpināsim cīņu!"

Markivs tika aizturēts 2017.gada jūnijā Boloņas lidostā pēc ielidošanas no Ukrainas.

30 gadus vecais Rokelli bija fotoaģentūras "Cesura" dibinātājs un publicējās tādos medijos kā ASV žurnāls "Newsweek" un Francijas laikraksts "Le Monde".