foto: EPA/Scanpix
Venecuēla saņēmusi otro Sarkanā Krusta humānās palīdzības sūtījumu
Sešas kravas automašīnas palīdzību piegādāja Sarkanā Krusta noliktavā Karakasā.
Pasaulē
2019. gada 18. jūnijs, 14:45

Venecuēla saņēmusi otro Sarkanā Krusta humānās palīdzības sūtījumu

Jauns.lv / LETA

Venecuēla saņēmusi otro Sarkanā Krusta humānās palīdzības kravu, kurā atradās arī Panamas piegādātas 24 tonnas medicīnas preču un ģeneratoru, lai palīdzētu slimnīcām risināt akūto veselības aprūpes krīzi valstī.

Paziņojumā Venecuēlas Sarkanais Krusts informēja, ka ir saņēmis "medikamentus, medicīnas preces un elektrības ģeneratorus", ko sadalīs slimnīcām visā valstī.

Sešas kravas automašīnas palīdzību piegādāja Sarkanā Krusta noliktavā Karakasā, novēroja ziņu aģentūra AFP.

Piegādes mērķis ir mazināt katastrofālo medikamentu un medicīnas preču trūkumu Venecuēlas slimnīcās.

Valsts jau vairāk nekā četrus gadus ieslīgusi recesijā un tur valda hiperinflācija, kā rezultātā valstī trūkst pirmās nepieciešamības preču, piemēram, pārtikas un medikamentu.

Apvienoto Nāciju Organizācija paziņojusi, ka ceturtajai daļai no 30 miljoniem Venecuēlas iedzīvotāju steidzami nepieciešama palīdzība.

Ar naftas resursiem bagātā Dienvidamerikas valsts ir piedzīvojusi nozīmīgās jēlnaftas ražošanas sabrukumu, un Starptautiskais valūtas fonds lēš, ka šogad inflācija sasniegs 10 miljonus procentu.

Sociālistu prezidents Nikolass Maduro aprīlī pilnvaroja pirmās Sarkanā Krusta palīdzības kravas piegādi, cīņas par varu ar opozīcijas līderi Huanu Gvaido laikā parakstot vienošanos ar Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju.

Sarkanais Krusts paziņoja, ka otrā palīdzības krava uz Venecuēlas galvaspilsētu nogādāta no organizācijas loģistikas centra Panamā.

Gvaido, kuru vairāk nekā 50 pasaules valstis atzinušas par Venecuēlas prezidentu, februārī neveiksmīgi mēģināja panākt ziedojumu no ASV ievešanu valstī. Maduro to nosodīja kā ASV vadītas invāzijas priekšvēstnesi.

Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja brīdināja, ka humānā palīdzība neatrisinās krīzes sagrautās valsts problēmas.