foto: scanpix
Tramps mudina Lielbritāniju uz bezvienošanās breksitu un "šķiršanās rēķina" nemaksāšanu
ASV prezidents Donalds Tramps.
Pasaulē
2019. gada 2. jūnijs, 12:00

Tramps mudina Lielbritāniju uz bezvienošanās breksitu un "šķiršanās rēķina" nemaksāšanu

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien britu laikrakstā "The Sunday Times" publicētā intervijā paudis viedokli, ka Lielbritānijai vajadzētu izstāties no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanas, turklāt nemaksājot tā dēvēto šķiršanās rēķinu 39 miljardu sterliņu mārciņu (45 miljardu eiro jeb 50 miljardu ASV dolāru) apmērā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Intervijā Tramps ieteicis Lielbritānijai izmantot viņa metodes sarunās.

"Ja nedabūjat vienošanos, kādu gribat, ja nedabūjat godīgu vienošanos, ejiet prom no sarunu galda," sacījis Tramps.

Savukārt par tā dēvēto šķiršanās rēķinu, kas Lielbritānijai jāmaksā, lai segtu savas saistības pret ES, ASV prezidents teicis: "Viņu vietā es nemaksātu 50 miljardus dolāru. Tā darītu es. Es nemaksātu, tā ir milzīga summa."

Tramps arī paudis viedokli, ka sarunās par izstāšanos no ES būtu jāpiedalās arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās Lielbritānijā uzvarējušās Breksita partijas līderim Naidželam Farāžam.

"Viņš ir ļoti gudrs cilvēks", kas "var ļoti daudz ko piedāvāt", par Farāžu sacījis Tramps, gan atzīstot, ka britu valdība Farāžu breksita sarunās neiesaistīs.

Jau ziņots, ka intervijā britu laikrakstā "The Sun" Tramps izteicies, ka Konservatīvo partijas politiķis Boriss Džonsons būtu lielisks Lielbritānijas premjerministrs.

Pašreizējā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja 7.jūnijā atstās amatu,  jo nav spējusi īstenot vienošanos par valsts izstāšanos no ES.

Meja novembrī noslēdza vienošanos ar ES, bet Lielbritānijas parlaments trīs reizes šo vienošanos noraidījis, liekot premjerei atlikt izstāšanos no bloka, kas tagad paredzēta 31.oktobrī.

Tramps sniedza intervijas britu plašsaziņas līdzekļiem saistībā ar savu valsts vizīti Lielbritānijā, kas sāksies pirmdien.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās