Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
IKEA veikalu ekspozīcijās radītas seriālu "Simpsoni", "Draugi" un "Stranger Things" istabas
foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
"IKEA" istaba no seriāla "Simpsoni"

IKEA veikalu ekspozīcijās radītas seriālu "Simpsoni", "Draugi" un "Stranger Things" istabas

Jauns.lv

Zviedru mēbeļu gigants IKEA vairāku Tuvo Austrumu valstu veikalu ekspozīcijās izstādījis teju identiskas istabas, kādas redzamas populāros un sabiedrības iecienītos seriālos, vēsta "People".

IKEA veikalu ekspozīcijās radītas seriālu "Simpson...

Dizaineri veikuši rūpīgu IKEA piedāvājuma izpēti, lai radītu istabas pēc iespējas autentiskākas televizoru ekrānos redzamajam.

Apvienotajos Arābu Emirātos bāzētajā reklāmas kampaņā "Real life series" (no angļu valodas - "Patiesās dzīves sērijas") izveidotas istabas no komēdijseriāla "Draugi", animācijas seriāla "Simpsoni", kā arī "Netflix" radītā mistiskā seriāla "Stranger Things".

Dzīvē istabas redzamas vien Tuvajos Austrumos, piemēram, Ēģiptē un Apvientajos Arābu Emirātos, savukārt citās valstīs populārie skati iekļauti veikalu katalogos.

foto: IKEA
foto: IKEA
foto: IKEA

Lai gan ir manāmas dažas atšķirības, kopumā IKEA radītās istabas izskatās teju identiskas kinoindustrijas speciālistu radītajām.

"Draugu" istaba radīta, iedvesmojoties no Monikas un Reičelas apartamentiem. "Simpsonu" ekspozīcijā redzams leģendārais dīvāns un sašķiebtā glezna, kas rotā Simpsonu ģimenes viesistabu, savukārt "Stranger Things" istaba radīta Vila mājokļa noskaņās, tiesa, bez caur sienām glūnošā briesmoņa.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
"IKEA" istaba no seriāla "Stranger Things"
"IKEA" istaba no seriāla "Stranger Things"

"IKEA komanda pie šī darbojās vairākus mēnešus. Viņi pētīja katalogus, meklējot piemērotākos priekšmetus, lai atveidotu ikoniskos skatus," stāsta IKEA izpilddirektors Vinods Žajans, kurš atbild par veikaliem Apvienotajos Arābu Emirātos, Ēģiptē, Katarā un Omenā.