foto: REUTERS/SCANPIX
Pirms Mejas raudulīgās runas mediju uzmanību nozadzis valdības runcis Lerijs
Lielbritānijas premjerministru rezidences pirmais kaķis Lerijs.
2019. gada 25. maijs, 17:25

Pirms Mejas raudulīgās runas mediju uzmanību nozadzis valdības runcis Lerijs

Jauns.lv

Pirms Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja nāca klajā ar savu emocionālo paziņojumu par atkāpšanos 7.jūnijā, mediju uzmanības lokā nonāca Lielbritānijas pirmais peļu junkurs Lerijs, ziņo medijs "The Independent".

Līdzīgi kā mūsu galvaspilsētā Rīgā, arī Lielbritānijā deputāti iecienījuši četrkājaino ķepaiņu klātbūtni darba vietā. 

Burvīgais Lielbritānijas premjerministru rezidences peļu junkurs Lerijs

Pirms Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja nāca klajā ar savu emocionālo paziņojumu par atkāpšanos 7.jūnijā, mediju uzmanības lokā nonāca Lielbritānijas pirmais ...

gallery icon
22

Runcis Lerijs Dauningstrītas 10. namā Londonā saimnieko jau kopš Deivida Kamerona laikiem. Kā zināms, par Dauningstrītu 10 iesauktā māja Londonā ir Lielbritānijas valdības atrašanās vieta un Apvienotās Karalistes premjerministra oficiālā rezidence un darba vieta.

Kaķi 2011.gadā adoptēja no kādas patversmes, un kopš tā laika viņš kļuvis par Dauningstrītas 10 oficiālo peļu kērāju. Lai gan galvenais Lerija pienākums ir tieši nelūgto grauzēju pieskatīšana un ķeršana, labprātāk Lerijs ikdienā mielojas ar viņa pielūdzēju sagādātajiem našķiem, zviln uz glaunajām mēbelēm un pie ārdurvīm sveicina garāmgājējus.

Lerija sveicienus pirms Mejas uzrunas piektdienas rītā saņēmuši arī sanākušie mediji. Tomēr kaķa slavas brīdis ātri vien beidzies, jo kāds vīrietis pirms Mejas iznāciena pūkaini savācis no durvju priekšas un ienesis iekštelpās.

foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas premjerministru rezidences pirmais kaķis Lerijs.

Notikušais nav palicis nepamanīts "Twitter" jokotājiem, kuri sākuši spriest, kāpēc Lerija klātbūtne Mejai nav bijusi vēlama.

"Leriju tikko ienesa iekšā. Tā tam arī būtu jābūt. Zinot Mejas veiksmi, viņa, nākot ārā, būtu aiz kaķa paklupusi," spriež Dens Hodžess.

"Kamēr Dauningstrītas 10 iekštelpās briest politiskā vētra, galvenais peļu junkurs Lerijs sauļojas un izbauda uzmanību," komentē mediju aģentūra "Bloomberg".

"Brutāli totalitārais Mejas režīms izstūmis kaķi Leriju no viņa pozīcijas. Viņš tikai izbaudīja sauli! Šī ir ļauna, ļauna pasaule," vēsta Čārlija Proktora ieraksts.

"Izskatās, ka Terēza negribēja dalīties šajā momentā," piebilst pats kaķis Lerijs.

Tikmēr citi rosina kaķi Leriju iecelt par jauno Lielbritānijas premjerministru.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja piektdien paziņoja, ka 7.jūnijā atkāpsies no konservatīvās partijas un attiecīgi arī valdības vadītājas amata.

"Man tas ir un vienmēr būs dziļas nožēlas jautājums, ka es neesmu bijusi spējīga nodrošināt breksitu," pie Dauningstrītas rezidences paziņoja Meja.

"Es no Konservatīvās partijas līdera amata atkāpšos piektdien, 7.jūnijā," emocionālā uzrunā pavēstīja Meja. "Nākamajā nedēļā sāksies jaunas vadības vēlēšanu process."

Sagaidāms, ka partijas jaunā vadītāja ievēlēšana prasīs vairākas nedēļas. Meja šajā laika posmā būs premjerministra pienākumu izpildītāja.