foto: scanpix
"Mana dzīve ar viņu bija elle, bet es negribēju, lai viņš mirst!" - Īrijā par lietuvieša slepkavību turpina tiesāt latvieti Ingu
Pasaulē
2019. gada 15. maijs, 11:12

"Mana dzīve ar viņu bija elle, bet es negribēju, lai viņš mirst!" - Īrijā par lietuvieša slepkavību turpina tiesāt latvieti Ingu

Jauns.lv

Īrijas Centrālajā krimināltiesā turpinās prāva pret Latvijas pilsoni Ingu Ozoliņu, kura apsūdzēta sava partnera – lietuviešu pilsoņa slepkavībā, vēsta portāls “Baltic-Ireland”.

Lietuvas pilsonis, vecumā ap 40 gadiem, ar vairākām durtām brūcēm, kas izrādījās nāvējošas, atrasts 2016. gada 20.novembrī ap plkst.2.30 naktī dzīvokļu kompleksā Roskri pilsētā. 

Neilgi pēc tam notikuma vietā uz aizdomu pamata tika aizturēta 45 gadus veca Latvijas pilsone Inga Ozoliņa. Likumsargi pavēstīja, ka cits aizdomās turētais netiek meklēts. Policija uzskata, ka slepkavības ierocis bija liels virtuves nazis. 

Inga Ozoliņa savu vainu slepkavībā nav atzinusi joprojām – 3 gadus pēc notikušā. Viņa apgalvo, ka vīrieti sadūrusi netīši, jo nazi pagrābusi pašaizsardzības nolūkos. Viņa savu dzīvi kopā ar partneri aprakstījusi kā “elli”. Īrijas policijas inspektors apliecināja, ka pēc incidenta sieviete pati ieradusies iecirknī un paziņojusi par notikušo.

Ozoliņa sacīja, ka viņa un partneris sastrīdējušies par to, ka vīrietis pāra kopīgajā dzīvoklī lietojis alkoholu ar saviem draugiem. Strīds no vārdiem pārgājis vardarbībā – vīrietis sagrābis draudzeni aiz matiem, nogrūdis uz grīdas un sācis viņu sist un spārdīt. Sieviete, mēģinot piecelties no grīdas, paķērusi pirmo priekšmetu, kas pagadījies pie rokas un, tā kā viņa tajā laikā gatavojusi vakariņas, tas bijis virtuves nazis.

“Es mēģināju aizsniegt kādu priekšmetu, lai aizstāvētos, un es neredzēju, ko paņemu, jo viņš mani turēja aiz matiem ar seju uz leju. Tad viņš ieraudzīja, ka es turu rokā nazi, sagrāba mani aiz rokas un sāka to griezt, bet kādā brīdī viņš saviebās un kļuva ļoti, ļoti agresīvs. Tad viņš pēkšņi atkāpās, palaida mani vaļā un nokāpa lejā. Es biju ļoti pārsteigta, jo parasti, kad viņš kļuva vardarbīgs, viņš gāja līdz galam.”

Jautāta, kā vīrietis sitis, viņa atbildēja: “Es īpaši labi neatceros. Es tik ļoti baidījos par savu drošību. Es baidījos, ka viņš mani nogalinās.” 

Ozoliņa skaidroja, ka pēc kāda laika nokāpusi lejā, lai noskaidrotu, kas notiek. Viņa ieraudzījusi vīrieti, guļot uz grīdas blakus gultai un elpojot ļoti smagi. Ozoliņa nodomājusi, ka viņam ir astmas lēkme, tāpēc paņēmusi inhalatoru. Kad ieraudzījusi asinis, mēģinājusi sadurtajam sniegt pirmo palīdzību, bet sapratusi, ka situācija nav kontrolējama, un devusies uz policijas iecirkni.

Viņa pastāstīja likumsargiem, ka vardarbība attiecībās bijusi aktuāla problēma, ka vīrietim iepriekš bijusi izdota netuvošanās pavēle un ka viņa bijusi arī sieviešu patversmē. Draugi nekad nav viesojušies pie viņiem, jo baidījušies no vīrieša, bet viņas pieaugusī meita ieteikusi izbeigt attiecības.

Jauns.lv jau ziņoja, ka tiesa lēma atbrīvot apsūdzēto pret drošības naudu. Lai arī izmeklētāji iebilda, tiesnese norādīja, ka Ingai Ozoliņai ir divas pieaugušas meitas, kas dzīvo Latvijā un Vācija, un pēdējos 11 gadus viņai ir bijis stabils darbs Īrijā, tāpēc viņa tiek uzskatīta par uzticamu. 

Lietas izskatīšana turpināsie šonedēļ.