foto: REUTERS/SCANPIX
Maltas tiesa nelegālo imigrantu glābšanas kuģa "Lifeline" kapteinim piespriež naudas sodu
Piespriestais 10 000 eiro naudas sods "Lifeline" kapteinim Klausam Pēteram Reiham būs jāmaksā baznīcas institūcijām, kas palīdz bēgļiem un nabadzībā dzīvojošiem cilvēkiem.
Pasaulē
2019. gada 14. maijs, 16:16

Maltas tiesa nelegālo imigrantu glābšanas kuģa "Lifeline" kapteinim piespriež naudas sodu

Jauns.lv / LETA

Tā dēvētā glābšanas kuģa "Lifeline" kapteinim Klausam Pēteram Reiham, kurš nodarbojas ar nelegālo imigrantu uzņemšanu Vidusjūrā, Maltas tiesa otrdien piespriedusi 10 000 eiro naudas sodu par iebraukšanu Maltas teritoriālajos ūdeņos bez nepieciešamās reģistrācijas un licences.

Tiesnesis pavēstīja, ka kapteinim netiks piespriests cietumsods, jo Reihs "vienmēr izrādījis cieņu un ievērojis tiesas noteiktos ierobežojumus".

Piespriestais 10 000 eiro naudas sods Reiham būs jāmaksā baznīcas institūcijām, kas palīdz bēgļiem un nabadzībā dzīvojošiem cilvēkiem.

Aizstāvības puse paziņojusi, ka pārsūdzēs spriedumu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Piespriestais 10 000 eiro naudas sods "Lifeline" kapteinim Klausam Pēteram Reiham būs jāmaksā baznīcas institūcijām, kas palīdz bēgļiem un nabadzībā dzīvojošiem cilvēkiem.

Reiham apsūdzības tika izvirzītas pagājušā gada jūnijā īsi pēc tam, kad Vācijas nevalstiskās organizācijas "Mission Lifeline" kuģis "Lifeline" ar 234 migrantiem pietauvojās Maltas ostā Valletā.

Kuģis pirms tam bija sešas dienas iestrēdzis Vidusjūrā, Itālijai un Spānijai atsakoties uzņemt šo kuģi savās ostās.

"Mission Lifeline" izpelnījās Eiropas Savienības (ES) līderu kritiku un apsūdzības starptautisko noteikumu neievērošanā, jo organizācijas kuģis uzņēma nelegālos imigrantus, kaut gan Lībijas krasta apsardze jau bija pievērsusies šīs problēmas risināšanai.

Tāpat "Lifeline" tika apsūdzēts nelegālā kuģošanā zem Nīderlandes karoga. Nīderlandes varasiestādes noliegušas, ka tās būtu reģistrējušas šo kuģi, un tas izsauca šaubas, vai "Lifeline" ir tiesības kuģot zem Nīderlandes karoga.

Kuģis "Lifeline" ar 234 migrantiem pietauvojies Maltā

Vācijas nevalstiskās organizācijas "Mission Lifeline" kuģis "Lifeline" ar 234 migrantiem trešdienas vakarā pietauvojies Maltas ostā Valletā.

gallery icon
18

Gan Itālija, gan Spānija liedza "Lifeline" ieiet savās ostās, un galu galā to piekrita uzņemt Malta ar noteikumu, ka uz tā esošās personas, kam tiesības uz patvērumu, tiks izdalītas pa citām ES dalībvalstīm.

Kuģis "Lifeline" joprojām ir pietauvots Maltā un tam noteikts pagaidu arests. Tiesa noraidīja Maltas varasiestāžu prasību kuģi konfiscēt, jo tas nav apsūdzētā īpašums.

Tā izskatās uz bēgļu pilnā kuģa "Lifeline", kas iestrēdzis Vidusjūrā nevienas valsts nepieņemts

gallery icon
22

Malta un Itālija neļauj aktīvistu kuģiem piestāt savās ostās, skaidrojot, ka aktīvisti iedrošina cilvēku kontrabandistus.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.