foto: REUTERS/SCANPIX
Leiboristi sāk EP kampaņu ar brīdinājumu par "Donalda Trampa breksitu"
Pasaulē
2019. gada 9. maijs, 20:16

Leiboristi sāk EP kampaņu ar brīdinājumu par "Donalda Trampa breksitu"

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas lielākās opozīcijas partijas leiboristu līderis Džeremijs Korbins ceturtdien, sākot partijas kampaņu pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, brīdinājis neapmierinātos eiroskeptiskos vēlētājus, ka viņi riskē ar "Donalda Trampa breksitu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Korbins aicināja bezvienošanās breksita atbalstītājus labi pārdomāt savu nostāju, brīdinot, ka šāds scenārijs radītu ekonomisku šoku, kas apdraudētu veselas nozares.

Pagaidām sabiedriskās domas aptaujās vadībā atrodas Naidžela Farāža vadītā Breksita partija, kas startē ar vienkāršu saukli, ka valdība ir nodevusi 2016.gada breksita referenduma rezultātus. Breksita partija atbalsta valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās.

"Tas būtu Donalda Trampa breksits, kas padarītu mūs atkarīgus no pārgalvīgās un agresīvās ASV administrācijas," brīdināja Korbins.

"Tas būtu elites breksits, kas dotu labumu tikai bagātajiem," uzsvēra Korbins.

Lielbritānijas valdība otrdien apstiprināja, ka EP vēlēšanas Apvienotajā Karalistē notiks neatkarīgi no tā, kāds būs rezultāts valdības sarunām ar opozīciju par iespējamo izeju no breksita strupceļa.

Par vēlēšanu datumu izraudzīts 23.maijs.

Lielbritānijā tās jau iedēvētas par zombiju vēlēšanām, jo izstāšanās no ES joprojām ir spēkā.

Korbins tiecas parādīt leiboristus kā vienīgo politisko spēku, kas spēj piesaistīt gan breksita atbalstītājus, gan pretiniekus.

Leiboristi atbalsta alternatīvu breksita plānu, kas paredz pastāvīgu Lielbritānijas un ES muitas ūniju un iekļaušanos ES iekšējā tirgū. Partija ir ierosinājusi sarīkot referendumu par jebkuru breksita vienošanos, ko būs panākuši konservatīvie.

Taču partija izpelnījusies kritiku par izlēmības trūkumu breksita jautājumā.

Vietējie leiboristu līderi, klausoties Korbina runu, bažījas, ka apelēšana pie loģikas var arī nenostrādāt, jo breksita jautājums ir ļoti emocionālās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās