foto: EPA/Scanpix
Meja noraida aicinājumus viest skaidrību par amata pamešanas grafiku
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.
Pasaulē
2019. gada 8. maijs, 21:13

Meja noraida aicinājumus viest skaidrību par amata pamešanas grafiku

LETA

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas preses sekretārs trešdien noraidīja no premjeres Konservatīvās partijas rindām skanošās prasības, lai tiktu viesta skaidrība par to, kad Meja varētu amatu pamest, skaidrojot, ka Meja amatā paliks, līdz nebūs pabeigts darbs pie breksita vienošanās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Viņa ir šeit, lai pirmajā fāzē īstenotu breksitu, un tad viņa amatu pametīs, lai pavērtu ceļu jaunai vadībai otrajai fāzei," viņš sacīja žurnālistiem.

Premjere pakļauta pieaugošam spiedienam no Konservatīvās partijas likumdevēju un aktīvistu puses, kas ir neapmierināti ar situāciju ap breksitu, kam vajadzēja notikt jau 29.martā, bet kas divas reizes ticis atlikts.

Martā Meja solīja, ka īstenos Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), bet tad nodos vadību citam līderim, kuram būs jārisina sarunas par nākotnes divpusējām attiecībām ar bloku.

Tā kā breksits atlikts līdz 31.oktobrim, Meja varētu palikt amatā vēl vairākus mēnešus, bažījas kritiķi.

Neapmierinātība ar Meju palielinājusies vēl vairāk pēc pagājušās nedēļās municipālajām vēlēšanām, kurās konservatīvajiem bija vāji rezultāti.

Meja vairākas nedēļas risina sarunas ar opozīcijas leiboristiem centienos rast kompromisu saistībā ar breksita vienošanos, tomēr nav nekādu pazīmju, ka būtu panākts progress.

Leiboristi cer tuvāko dienu laikā noskaidrot, vai vienošanās ir iespējama, trešdien sacīja leiboristu pārstāvis sakariem ar presi.

Ja sarunas cietīs neveiksmi, Meja solījusi ļaut Pārstāvju palātai vairākos balsojumos izlemt par jauno stratēģiju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās