foto: Ekrānuzņēmums
Jauns ugunsdzēsēju video atklāj, ka Parīzes Dievmātes katedrāles iekštelpās valdīja īsta elle
Ugunsdzēsēji cīnās ar liesmām Parīzes Dievmātes katedrāles iekštelpās.
Pasaulē
2019. gada 17. aprīlis, 12:16

Jauns ugunsdzēsēju video atklāj, ka Parīzes Dievmātes katedrāles iekštelpās valdīja īsta elle

Jauns.lv / LETA

Ugunsdzēsēji pirmdienas pēcpusdienā Parīzes Dievmātes katedrāles iekštelpās saskārās ar īstu elli. Viņi mēģināja apdzēst liesmas un limitēt ikoniskā kultūras pieminekļa interjera bojājumus.

Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Pirmdienas pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks slavenajā Parīzes Dievmātes katedrālē, liesmām apņemot tās jumtu un ugunsgrēka rezultātā sabrukusi katedrāles torņa smaile. Uguns ...

gallery icon
115

Parīzes ugunsdzēsēju brigāde šo video publicēja 16.aprīlī. Tajā redzams, ka katedrāles griestus pārņēmuši spilgti oranži liesmu mākoņi, ko ugunsdzēsēji un robots mēģina nodzēst.

Francijas iekšlietu ministra valsts sekretārs Lorāns Nunes otrdien paziņoja, ka 15 līdz 30 minūšu aizkavēšanās ugunsdzēsības operācijā būtu kritiski ietekmējusi Parīzes Dievmātes katedrāles saglabāšanu.

foto: Ekrānuzņēmums
Ugunsdzēsēji cīnās ar liesmām Parīzes Dievmātes katedrāles iekštelpās.

Katedrālē pirmdienas vakarā izcēlās ugunsgrēks, kas nodarījis plašus postījumus pasaulslavenajam dievnamam. Ugunsdzēsējiem izdevies izglābt 850 gadus senās būves akmens pamatstruktūru, taču liesmas iznīcinājušas jumtu un citas katedrāles būvdetaļas, tostarp sabruka katedrāles torņa 93 metrus augstā smaile.

Kā izskatās Parīzes katedrāles iekšpusē pēc milzīgā ugunsgrēka

gallery icon
17

Izmeklētāji naktī izvaicājuši aculieciniekus un sākuši sarunas ar piecu dažādu celtniecības kompāniju darbiniekiem, kas strādāja katedrālē, pavēstīja prokurors Remī Eics.

"Nekas nenorāda, ka tā bija tīša rīcība," reportieriem pavēstīja Eics, piebilstot, ka lietai piesaistīti 50 izmeklētāji.

Francijas varasiestādes ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē izmeklē kā nejaušu aizdegšanos un citas versijās nav izvirzījušas.

Ugunsgrēka dzēšanā bija iesaistīti aptuveni 400 ugunsdzēsēji un pēdējos uguns perēkļus izdevās likvidēt otrdienas rītā 15 stundas pēc ugunsgrēka izcelšanās.